Lectură bilingvă a scriitoarei Magda Cârneci, la Institutul Francez din Bucureşti

apr. 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 12 aprilie 2011, ora 19:00, la Librăria-Cafenea Cartureşti a Institutului Francez din Bucureşti, în cadrul evenimentului “Cercului poeţilor apăruţi”, va avea loc o lectură în română şi franceză susţinută de poeta, eseista şi criticul de artă Magda Cârneci.

„Poezia Magdei Cârneci este un carnaval de imagini senzoriale, emoții extrem de puternice și inteligență strălucitoare. Ea trebuie citită de către oricine este interesat de literatura contemporană din Sud-Estul Europei”, a spus poeta britanică Fiona Sampson.

Poetă, eseistă și critic de artă, Magda Cârneci a absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București în 1979. A obținut un doctorat în istoria artei la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris și a condus timp de mai mulți ani Institutul Cultural Român din capitala franceză. Acum este redactorul-șef al recent relansatei reviste Arta.

Număr de vizualizări :1643


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro