Încep înscrierile la atelierele de creativitate de la Muzeul Ţăranului Român

apr. 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Atelierul de creativitate al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, împreună cu Klanghütte Dresden, pregătesc trei ateliere mai mult decât captivante în luna mai 2011. Atelierele, coordonate de artiştii Hannes Heyne şi Andreea Botezan, se adresează atât copiilor cât şi adulţilor. Înscrierile încep marţi, 12 aprilie 2011.

Atelier de tipărit cu Andreea Botezan

marţi, 3 mai 2011, de la ora 13.00 şi de la ora 15.00

Pe hârtie şi pe pânză, cu ştampile şi matriţe din diferite materiale imprimăm şi tipărim.

Ce este imprimatul? „O urmă” lăsată cu mâna, cu un obiect, cu ceva prelucrat, de la simple ştampile din cartofi sau linogravură până la tehnici mai elaborate cum ar fi gravura pe plăcuţă de cupru. Imagini unicat rezultate din linii ce se întrepătrund, puncte sau forme dublate de culoare sau pur şi simplu alb-negru. Materiale diferite ne stau la dispoziţie: hârtie transparentă sau colorată, hârtie subţire de orez sau groasă, carton, pânză de in. Presa cu cilindru ne ajută să transferăm mai bine pe hârtie modelul lucrat pe matriţă, dar şi cu ajutorul altor tehnici manuale şi instrumente inedite. Cu matriţa realizată putem tipări mai multe lucrări. Ele pot fi apoi semnate de autori şi o parte dintre acestea vor fi prezentate la expoziţia inedită „Urma” însoţite de texte şi alte surprize sonore.

Durata unui atelier: o oră şi jumătate

Participanţi: copii de la 8 ani şi adulţi, maxim 10 persoane într-o grupă

Atelier de construit instrumente muzicale, cu Hannes Heyne şi cu Andreea Botezan

miercuri, 4 mai 2011, de la ora 13.00 şi de la ora 15.00

Sunete din natură, ciripit de păsări, vânt şi frunze care foşnesc, dar şi alte sunete vor fi re-descoperite prin lucrul cu materiale naturale. Micile instrumente pot crea efecte sonore speciale, unele mai noi, altele mai vechi şi ne deschid poarta către o lume plină de legende, de învăţături şi de bucurie.

Lucrul direct cu materiale naturale cum ar fi: lemn, bambus, nuci, seminţe, piele, lut pun la încercare iscusinţa mâinilor, sensibilitatea, imaginaţia şi întreg corpul. Vom tăia cu fierăstraie speciale, vom pili şi şlefui, vom potrivi lemnişoare şi tuburi pentru fluiere, xilofoane, ciripitori, tobiţe şi alte instrumente năstruşnice. În funcţie de vârstă, fiecare va putea alege din peste 8 instrumente pe acela care i se potriveşte.

Copiii mai mici de 8 ani pot fi însoţiţi de un părinte. Atelierele se adresează copiilor între 7 şi 12 ani.

Un atelier de construit instrumente durează o oră şi jumătate.

În cadrul unui atelier fiecare poate construi unul până la 2 instrumente, în funcţie de abilităţi, vârstă.

Povestea muzicală – Jonnas şi sunetul fermecat, cu Hannes Heyne şi cu Andreea Botezan

joi, 5 mai 2011, de la ora 13.00 şi de la ora 14.00

Călătoria unui băieţel în căutarea sunetului fermecat: de sus, de la munte – unde oile poartă la gât clopoţei şi iarba foşneşte la trecerea vreunui şoricel, Jonnas porneşte la drum împreună cu prietenul lui cel mai bun. În drumul lui învaţă să vadă nu doar cu ochii dar… şi cu urechile: soarele care străluceşte, râul cum curge, picăturile de ploaie, tropăitul calului. Atent şi curios, Jonnas trece cu bine prin multe peripeţii până ajunge dincolo de mare, pe o insulă. Acolo oamenii vorbesc altă limbă. Cum se va înţelege Jonnas cu aceşti oameni şi unde va găsi sunetul fermecat vom afla împreună.

Povestea este însoţită de cântece, jocuri şi multe instrumente muzicale inedite din Indonezia, Mexic, Peru, Australia, Estonia, India, China, Africa, Vietnam, România, Germania, Nepal. Modul interactiv de lucru va oferi tuturor posibilitatea de a cânta la aceste instrumente şi a ne bucura împreună prin muzică şi poveşti.

Durata atelierului: 45 minute

Participanţi: copii de la 5 ani şi adulţi. De preferat, copiii mai mici de 7 ani să fie însoţiţi de părinţi.

Maxim 20 de participanţi într-o grupă.

Număr de vizualizări :2156


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro