“Ce se întâmplă cu mine? (pentru băieţi)” de Alex Firth şi “Ce se întâmplă cu mine? (pentru fete)” de Susan Meredith, ghiduri pentru adolescenţii de pretutindeni

apr. 21st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Curtea Veche Publishing au apărut volumele “Ce se întâmplă cu mine? (pentru băieţi)” de Alex Firth şi “Ce se întâmplă cu mine? (pentru fete)” de Susan Meredith. În perioada adolescenţei, când apar atât de multe schimbări, copiii sunt derutaţi de transformările prin care trec şi încep să-i asalteze pe cei din jur cu diverse întrebări.

“Ce se întâmplă cu mine? (pentru băieţi)” de Alex Firth

În perioada adolescenţei, băieţii se simt ridicol când vocea lor se transformă şi devine tenebroasă, când barba începe să le crească neregulat, iar mirosul de transpiraţie devine persistent după nici măcar o oră de sport. De ce se întâmplă atâtea lucruri noi în viaţa lor, cum pot să facă faţă schimbărilor, ce au fetele diferit, care sunt metodele de contracepţie şi cum acţionează ele – o mulţime de întrebări adresate părinţilor, care de cele mai multe ori se simt stânjeniţi sau sunt prea ocupaţi ca să le dea copiilor aflaţi la pubertate nişte răspunsuri competente.

Ce se întâmplă cu mine? rezolvă toate aceste probleme din viaţa băieţilor cu vârsta cuprinsă între 9-15 ani, întrucât le oferă toate detaliile legate de viaţa adolescentină, bazându-se pe opiniile specialiştilor din diverse domenii, dar transpuse într-un limbaj pe înţelesul unui copil.

“Ce se întâmplă cu mine? (pentru fete)” de Susan Meredith

Fetele vor să ştie de ce chipul lor neted şi strălucitor a devenit dintr-odată plin de coşuri ori de ce prietenele lor au deja ciclu, iar ele nu, dacă n-ar trebui să ţină o cură de slăbire pentru a arăta precum superstarurile pe care le văd la televizor, când ar trebui să poarte sutien şi de care tip li s-ar potrivi mai bine, dar mai ales sunt curioase să afle mai multe despre propriul organism, despre cum funcţionează şi cum se transformă corpul lor. Avalanşa întrebărilor continuă, iar părinţii se simt de multe ori stânjeniţi de acest lucru, de răspunsurile şi explicaţiile pe care ar trebui să le dea.

Ce se întâmplă cu mine? rezolvă toate aceste probleme din viaţa fetelor aflate la pubertate şi a părinţilor, întrucât oferă toate detaliile legate de viaţa adolescentină, bazându-se pe opiniile specialiştilor din diverse domenii, dar transpuse într-un limbaj pe înţelesul unui copil, pentru că această carte se adresează fetelor între 9-15 ani.

Număr de vizualizări :5519


One Comment to ““Ce se întâmplă cu mine? (pentru băieţi)” de Alex Firth şi “Ce se întâmplă cu mine? (pentru fete)” de Susan Meredith, ghiduri pentru adolescenţii de pretutindeni”

  1. andrada spune:

    cartea pentru fete e super tare dar nu stiu cum e aia pentru baieti

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro