Un dialog despre sensuri şi direcţii, despre acasă şi despre înstrăinare, despre supravieţuire şi despre speranţă, la Cărtureşti Timişoara

mart. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 22 martie 2011, ora 19:00, în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7, Timişoara), va avea loc o discuţie inedită între un irakian, un călugăr tibetan, un camerunez şi un afgan. Cei patru sunt solicitanţi de azil la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă Timişoara. Dialogul lor cu publicul va fi moderat de psihoterapeutul Mircea Dragu.

Publicul va afla poveşti spectaculoase şi răspunsuri la întrebări precum: De unde vin şi ce i-a trimis atât de departe de patrie? Ce speră un călugăr tibetan? Cum vede un afgan România? La ce fel de “mâine” visează camerunezul pe care viaţa l-a adus la Timişoara? Ce îi face să râdă? De ce le e cel mai dor?

Ceea ce îi leagă este faptul că le este dor să citească. Pentru aceasta, Organizaţia GLAS, Fundaţia Icar şi Cărtureşti invită publicul să aducă la eveniment şi să doneze câte o carte în limbile engleză, franceză sau arabă.

Număr de vizualizări :1238


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro