Theodor Paleologu sărbătoreşte Ziua Internaţională a Francofoniei, la Suceava

mart. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Duminică, 20 martie 2011, ora 11:00, la Sala de Artă “Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera” din Suceava, cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei,  va avea loc conferinţa “La Francophonie, restons dedans!”, avându-l invitat pe Theodor Paleologu. Evenimentul este organizat de Biblioteca Bucovinei din Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava.

Theodor Paleologu (n. 1973, Bucureşti) s-a născut la Bucureşti, în familia scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din oraşul natal, după care a studiat la Sorbona şi la École Normale Supérieure, în Franţa. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure (Paris) (1996-2001); a obţinut o diplomă de studii aprofundate în filosofie, 1998, la Universitatea Paris I Sorbonne. În 2001, a obţinut doctoratul în ştiinţe politice la École des Hautes Études en Sciences Sociales şi de la Universitatea München.

A fost lector la Boston College în 1999 şi 2000). A devenit apoi profesor asistent şi director al şcolii de vară la Colegiul European de Arte Liberale de la Berlin. A fost „post-doctoral fellow” la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) şi la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind şi visiting professor la Deep Springs College în SUA, în perioada mai-iunie 2003. Actualmente, este profesor asociat al Universităţii Petre Andrei din Iaşi.

A publicat: « Despre conservatism », în volumul „Nostalgia Europei”, coordonat de Cristian Bădiliţă şi Tudorel Urian (Ed. Polirom, Iaşi, 2003); „Joseph de Maistre sau bunul simţ ca paradox”, postfaţă la antologia „Joseph de Maistre, Providenţă şi istorie” (Ed. Anastasia, Bucureşti, 1998); « Sous l’oeil du Grand Inquisiteur– katékhon ou Antéchrist? Contribution à la théologie politique » (Editions du cerf, Paris, Collection „Passages“); « De la Karl Marx la stenograme » (Ed. Curtea Veche, Bucureşti, 2005); « Era supărăcioşilor” (Ed. Curtea Veche, Bucureşti, 2009).

În cariera diplomatică, se declară urmaşul unor diplomaţi precum Gheorghe Lecca, Neagu Djuvara, Camilian Demetrescu, preferând dintre cei tineri pe Adrian Vierita, Teodor Baconsky sau Bogdan Mazuru.

Număr de vizualizări :1410


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro