Gheorghe Schwartz, invitat la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig

mart. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 20 martie 2011, la Café Europa, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, scriitorul Gheorghe Schwartz va susţine o lectură din cel mai recent volum al ciclului romanesc “Cei o sută”. Lectura sa este organizată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Alături de Gheorghe Schwartz, la Târgul Internaţional de Carte la Leipzig (18-21 martie 2011) mai sunt invitaţi scriitorii Gabriela Adameşteanu (lecturi organizate de MCPN şi ICR Berlin) şi Radu Aldulescu (la invitaţia ICR Berlin.)

Gheorghe Schwartz lucrează din 1985 la ciclul romanesc „Cei o sută”, ambiţionând una dintre cele mai ample construcţii din literatura română. În acest ciclu, până în prezent au apărut: ANABASIS, Editura Facla, Timişoara, 1988; ECCE HOMO, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1993; OUL DE AUR, Editura Alfa, Bucureşti, 1998; MÂNA ALBĂ, Editura Alfa, Bucureşti, 2000; VARA RECE, Uniunea Scriitorilor, Redacţia Publicaţiilor pentru străinătate „România“, Bucureşti, 2004; AXA LUMII, Editura Polirom, Bucureşti, 2005; CULOARUL TEMPLIER, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2008; SECRETUL FLORENŢA, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2010.

“…Gheorghe Schwartz îşi continuă viziunea sa romanească aproape nebunească, dacă nu genială, departe de zgomotul şi lăcomia succeselor perisabile, într-o competiţie doar cu sine însuşi şi cu marile repere ale literaturii lumii. Dacă scrie în acelaşi ritm, în 10 – 15 ani îşi va finaliza proiectul şi cultura română se va îmbogăţi cu cea mai mare construcţie literară din întreaga sa istorie. Până la final, Gheorghe Schwartz nu mai are de acoperit cu vârful piramidei sale de cuvinte decât o mie de ani. Dar ce sunt o mie de ani pentru îndrăzneala şi anvergura demiurgică a unui asemenea constructor?” (Ion ZubaşcuIstoria lumii într-o carte, România liberă, 19 mai 2005)

Număr de vizualizări :2105


One Comment to “Gheorghe Schwartz, invitat la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig”

  1. gheorghe schwartz spune:

    Multumesc pentru ca m-ai amintit cel putin tu!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro