“Cele nouă chipuri ale inimii” de Anita Nair

mart. 10th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Leda- Grupul Editorial Corint, a apărut bestsellerul internaţional “Cele nouă chipuri ale inimii” de Anita Nair, în traducerea Ioanei Jelea, colecţia “Love&Life Leda”. Volumul a fost finalist la premiul PEN/Beyond Margins pe anul 2007 în SUA şi nominalizat la Orange Prize în Marea Britanie, în 2008.

Ajuns în sudul Indiei, în Kerala, pentru a-l cunoaşte pe Koman, unchiul Radhei şi faimos dansator kathakali, autorul de romane de călătorie Christopher Stewart pătrunde într-o lume magică a măştilor şi a emoţiilor bine strunite. De la prima lor întâlnire, Radha şi unchiul ei sunt atraşi de tânărul enigmatic ce poartă cu el un violoncel şi vrea mereu să afle câte ceva despre trecut. În afara triunghiului rămâne Shyam, soţul Radhei, care nu poate decât să asiste neputincios cum aceasta îl îmbrăţişează pe Chris cu o pasiune pe care el nu a putut niciodată să i-o stârnească.

Îmbinare sclipitoare de imaginaţie narativă şi de explorări subtile ale sensului artei şi al vieţii, „Cele nouă chipuri ale inimii” este un tur de forţă literar semnat de una dintre cele mai fascinante scriitoare ale Indiei.

“Un amestec exotic irezistibil: poveste de dragoste, elemente mistice şi valori culturale.” (AvantGarde)

„…o intrigă sofisticată ce îmbină mitul, istoria, sentimentele într-un amestec dulce ca nectarul unui fruct exotic şi complicată precum comportamentul uman… O lectură ce are toate recomandările.” (Library Journal Review)

„Cu o infuzie ameţitoare de misticism hindus şi impregnată de emoţii vulcanice, curajoasa poveste a unei iubiri interzise plasată în India contemporană oglindeşte strălucirea şi maiestatea vechiului dans tradiţional indian kathakali…  Furtunoasă şi exotică, această saga cu o ţesătură complicată ce împleteşte culturi şi generaţii diferite freamătă de pasiune şi dorinţă.” (Booklist)

Număr de vizualizări :1387


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro