Sesiune de autografe Sorin Gherguţ, la primul magazin Delicatese Florescu din Bucureşti

feb. 18th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 19 februarie 2011, ora 13:00, la “Delicatese Florescu” (str. Radu Cristian nr. 6, Bucureşti), scriitorul Sorin Gherguţ va acorda o sesiune de autografe, cu ocazia lansării volumului de poeme “Orice (uverturi& reziduuri)”, colecţia “Cercul Poeţilor Apăruţi”, Editura Panodra M.

După o lungă absenţă de pe scena poeziei autohtone, apreciatul poet Sorin Ghergut revine cu un volum extrem de aşteptat care păstrează întreg caracterul ludic al instrumentarului său poetic, adus însă la zi printr-un proces încântător de maturizare stilistică şi tematică: “Orice (uverturi&reziduuri”).

„Strălucitoare, imprevizibile, impertinent-elitiste, esențializate și paradoxale, infralogice și exacte, versurile lui Sorin Gherguț sunt simultan un fel de punk ontologic și hip-hop metafizic. Produc la citire crampe mentale și eliberează apoi în tine endorfinele care să-ți dea încrederea că poezia încă este posibilă.” (T.O. Bobe)

Sorin Gherguţ (n.1973, Bucureşti) a debutat în 1989, în Suplimentul literar artistic al Scânteii tineretului, cu un grupaj de versuri prezentat de scriitorul Ion Băieşu. O parte din poemele pe care le-a citit, începând din 1992, la Cenaclul „Litere”, apar în volumul colectiv “Tablou de familie” (Editura Leka-Brâncuş, 1995), publicat împreună cu T.O. Bobe, Svetlana Cârstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Bădescu, Răzvan Rădulescu. După o altă antologie – „Marfă” (Editura Salut, 1996), în care este prezent alături de Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, B.O. Popescu şi Dan Pleşa – câştigă, în 1998, Concursul de debut „Aurelian Dumitraşcu” şi publică volumul „Time Out” (Editura Timpul, Iaşi).
Versurile sale au fost traduse în turcă, cehă şi germană (ich bin ein ander ist bang, poesie aus Rumänien – antologie de poezie românească, cu Mircea Dinescu, Caius Dobrescu, Mariana Marin, Petre Stoica, Edition die horen, Bremerhaven, 2000). Este absolvent al Facultăţii de Litere (secţia română-franceză) şi al masteratului de lingvistică teoretică la Universitatea din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1679


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro