Filmul de Piatră în turneu!

feb. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 4 februarie 2011, ora 20:00, în Stage Club din Bacău, şi sâmbătă, 5 februarie 2011, ora 20:00, în Club Hand din Iaşi, festivalul Filmul de Piatră începe seria proiecţiilor din ţară, care vor fi urmate şi de proiecţii în străinătate. Proiecţiile vor fi urmate de câte un concert cu “The Amsterdams”.

Filmul de Piatră este singurul festival de film cu o competiţie dedicată exclusiv tinerilor din România şi Republica Moldova. Ediţia a doua a avut loc la Piatra Neamţ, între 6 şi 9 ianuarie 2011, bucurându-se de un succes remarcabil, atât în rândul publicului, care a umplut până la refuz sala Teatrului Tineretului, cât şi în rândul participanţilor şi invitaţilor.

„Filmul de Piatră e un festival al descoperirilor. Încurajăm tinerii să facă film, indiferent de pregătirea profesională pe care o au, şi am avut, la fiecare ediţie, surprize foarte plăcute venite de la cineaşti amatori. După festival, încercăm să promovăm descoperirile făcute: vom proiecta o parte dintre filme în diverse locaţii. Începem cu Bacău şi Iaşi, şi avem pe listă Bucureşti, Chişinău, Cluj, Londra şi Toronto. Ne dorim să facem scurt-metrajul românesc cât mai văzut şi apreciat, şi să lărgim cercul de prieteni ai festivalului.”, a declarat regizorul Andrei Dăscălescu, director al festivalului.

Proiecţiile vor fi urmate de câte un concert cu “The Amsterdams”. Trupa bucureşteană are în CV un turneu european cu Wolf Parade, a cântat în deschiderea concertului The Cranberries la Bucureşti, iar la sfârşitul lunii va susţine 4 concerte în Marea Britanie, şi va lansa un nou album.

Filmele proiectate la Bacău şi Iaşi sunt scurt-metrajele premiate la Filmul de Piatră:

PREMIUL PUBLICULUI: “Strung Love”, în regia lui Victor Dragomir şi “Ochiul Păpuşii”, în regia lui Bogdan Drăgoi şi Doru Drăgoi

CEL MAI BUN FILM DE FICŢIUNE

“Balonul”, în regia lui Sergiu Ciorescu (în premieră la Filmul de Piatră)

MENŢIUNI:

Categoria Grea, regia Olivia Căciuleanu

Sputnik, regia Cristina Groşan

CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR

“Hoţ de biciclete în Bucureşti”, regia Vlad Ursulean (în premieră la Filmul de Piatră)

MENŢIUNE:

“Zmeii”, regia Andrei Tănase şi Vlad Ilicievici

CEL MAI BUN FILM DE ANIMAŢIE

“Growing”, regia Roxana Bentu (în premieră la Filmul de Piatră)

MENŢIUNE:

“Două adevăruri”, regia Melinda Kadar (în premieră la Filmul de Piatră)

CEL MAI BUN FILM EXPERIMENTAL

“You Can’t Hide Love From Gipsies”, regia Mara Trifu (în premieră la Filmul de Piatră)

MENŢIUNE:

“Ceva mai bun”, regia Roxana Mocanu (în premieră la Filmul de Piatră)

CEL MAI BUN VIDEOCLIP

“Life Buoy”, regia Dragoş Bardac (în premieră la Filmul de Piatră)

MENŢIUNE:

“De ce”, regia Cătălin Bugean (în premieră la Filmul de Piatră)

Număr de vizualizări :1181


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro