Dezbateri despre revista „Arta”, la “Cafeneaua critică”

feb. 18th, 2011 | By | Category: Postcard

Marţi, 22 februarie 2011, ora 19:00, în Club Control (Str. Academiei nr. 19, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua critică”. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter. În cadrul acestei ediţii, se va dezbate despre revista Arta” şi despre arta românească de azi. Invitaţi: Petru Lucaci (director „Arta” şi preşedinte al UAP), Magda Cârneci (redactor-şef „Arta”), artişti şi critici de artă.

După sesiunea studenţească de examene din ianuarie-februarie 2011, şi după „minivacanţa” de iarnă, “Cafeneaua critică” îşi reia întâlnirile, cu o seară prilejuită de relansarea revistei “Arta” a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Cu apariţii constante între 1954 şi 1989, revista „Arta” a continuat şi în primii ani post-comunişti, până în 1993. A reapărut în 2000-2001, şi revine acum cu o nouă serie, anunţată de un număr-pilot cu tema “Dosar 2010” – bilanţ al artelor vizuale româneşti în anul trecut. La „Cafeneaua critică” se va discuta – aşadar – despre relansarea revistei „Arta”, despre necesitatea ei pe piaţa culturală de azi şi despre stadiul actul al artelor vizuale româneşti.

Cafeneaua critică” este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control.

Număr de vizualizări :1403


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro