“SOS Adolescenţii” de Kira Stellato

feb. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura All a apărut volumul SOS Adolescenţii” de Kira Stellato, un volum despre nesiguranţă, emoţii, prietenii de tot felul, limbajul corpului, inteligenţă emoţională, sex, droguri şi alcool.

Adolescenţa este un moment de mare instabilitate fizică şi emoţională, plină de nenumărate provocări, dificultăţi, tentaţii. A fi adolescent, astăzi, înseamnă deseori a te afla singur, confuz şi înspăimântat în faţa unei societăţi care oferă multe modele contrastante şi superficiale, în timp ce, nu rareori, adulţii se dovedesc a nu fi capabili să asigure un port sigur în care tânărul să se poată refugia.
Dificultatea de a găsi modele de referinţă puternice şi pozitive cărora să li se poată adapta, şi incapacitatea de a-şi trăi într-o manieră echilibrată propriile emoţii îi pot duce pe adolescenţi la nelinişte, depresie şi la mecanisme dezarticulate cum ar fi violenţa, sau la dependenţa de drog şi de alcool.
Cartea aceasta propune tehnici, exerciţii şi comportamente care pot fi puse în practică oricând pentru a îmbunătăţi conştiinţa propriului corp şi a propriilor emoţii, pentru a dezvolta inteligenţa emoţională şi empatia, făcând mai eficientă comunicarea interpersonală, dând frâu liber entuziasmului şi creativităţii.

Kira Stellato, consilier specializat în gestionarea problemelor create de stres, organizează cursuri pentru adulţi şi adolescenţi.

Număr de vizualizări :1577


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro