“Mărturisitorii din închisorile comuniste. Minuni Mărturii. Repere”

feb. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press, în colecţia “Istorie”, a apărut volumul Mărturisitorii din închisorile comuniste. Minuni Mărturii. Repere”, ediţia a II-a, îngrijită de Ciprian Voicilă.

Cândva, au mărturisit un crez, iar mulţi au plătit cu viaţa pentru aceasta. „Acum, ne veghează din împărăţia cerurilor”, cum spune titlul unui capitol din această carte şi cum însuşi Hristos a făgăduit celor care aveau să-i urmeze învăţătura. Cândva, au fost ocărâţi şi înjosiţi cum un om cu mintea întreagă nici nu-şi poate închipui. Acum, sunt cinstiţi în biserici şi mănăstiri din toată lumea, asemenea unor sfinţi, precum şi sunt. Cândva, au fost călcaţi în picioare, iar trupurile lor, aruncate în gropi necunoscute.

Acum, osemintele lor, pe care se văd încă urmele schingiuirilor, izvorăsc mir şi fac minuni. Aşa a hotărât bunul Dumnezeu să răsplătească celor care, drept răspuns pentru chinurile îndurate, au zis, asemenea martirului Mircea Vulcănescu pe patul morţii: „Să nu ne răzbunaţi.” Această carte vorbeşte nu doar despre mărturisirea lor din temniţele comuniste ori de după eliberarea unora dintre ei din închisoare, ci şi despre mărturia pe care chiar Dumnezeu o dă pentru ei prin harul revărsat asupra celor care le cinstesc moaştele.

„Trebuie să vă spun mai întâi că nu Biserica îi face pe sfinţi. Nu noi, Sinodul Bisericii îi facem pe sfinţi. Ci pe sfinţi îi face Dumnezeu şi poporul. Dumnezeu – pentru că le recunoaşte sfinţenia lor şi poporul – pentru că păstrează în memoria sa faptele lor. (…)

Dar va veni şi vremea sutelor şi miilor de preoţi şi credincioşi care au fost închişi şi bătuţi pentru credinţa lor creştinească în închisorile comuniste…”, a scris PS. Sebastian Paşcanu, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

Număr de vizualizări :1526


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro