“Liza din mahalaua Lambeth” de W. Somerset Maugham

feb. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Biblioteca Polirom. Clasicii modernităţii”, a apărut volumul Liza din mahalaua Lambeth” de W. Somerset Maugham, în traducerea lui Andrei Bantaş.

„În zilele libere, bărbaţii purtau haine cu nasturi lucioşi şi cântau la armonică; fetele purtau bretoane, zulufi şi pălării imense, cu un morman întreg de pene pe ele. Nici unii, nici alţii nu cunoşteau încă nici fonograful, nici cinematograful. Nu citeau ziarele. Oamenii erau mult mai puţin învăţaţi decât e în zilele noastre aceeaşi clasă socială. Îl rog pe cititor să ia această carte nu drept un tablou al vieţii de astăzi din cartierul sărac Lambeth, ci drept o imagine a unei vieţi care a încetat de multă vreme.” (Somerset Maugham)
„Maugham este scriitorul modern de la care am avut cel mai mult de învăţat.” (George Orwell)
„Dacă toate certitudinile de pe lume ar fi într-o bună zi uitate, aceasta s-ar putea reconstrui fără să se clatine în jurul poveştilor unui singur scriitor: Somerset Maugham.” (The Sunday Times)

Număr de vizualizări :1370


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro