“Oceanul mare”, în regia Katharinei Copony, la ICR

feb. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 25 februarie 2011, ora 18:00, la „Seara de film” de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va fi proiectat documentarul “Oceanul mare” (2009), realizat de Katharina Copony. Filmul va fi prezentat de producătoarea Ada Solomon (HiFilm).

Spaţiul urban românesc, marcat de varii influenţe culturale, fie ele occidentale, fie orientale, a fost, începând cu anii ‘90, locul în care mulți imigranţi chinezi şi-au găsit rostul. Evitând problemele generale pe care toţi străinii le au, filmul urmăreşte discret şi profund trei istorii ale unor chinezi aflaţi în confruntarea cotidiană cu concurenţa comercială, cu nedreptatea şi ilegalităţile sau cu dezacordurile religioase. Toate drumurile celor trei duc, într-un fel sau altul, la centrul comercial Europa, epicentrul vieţii sociale, nu lipsite de singurătate sau pericole.

Katharina Copony s-a născut în 1972 la Graz şi a studiat la Viena. Documentarul “Il Palazzo”, realizat în 2006, a fost recompensat cu premiul Arte pentru cel mai bun german documentar, în 2006. Documentarul “Oceanul mare” (90’, coproducţie Germania-România-Austria) a obţinut Premiul pentru film documentar la Duisburg Filmweek, Germania, în 2009.

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro