“204 reţete de picnicuri şi mese festive” de Mihai Băşoiu

feb. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press a apărut volumul de gastronomie 204 reţete de picnicuri şi mese festive” de Mihai Băşoiu.

În continuarea apreciatei sale serii gastronomice, autorul propune 204 reţete pentru ocazii speciale – grătare la iarbă verde sau mese organizate într-un alt cadru tradiţional sau mai protocolar. Cititorul poate afla care sunt „regulile de aur pentru realizarea unui bun grătar”, sosurile ideale care dau o aromă specială grătarului şi alte câteva secrete trecute cu grijă de la o generaţie la alta, pentru ca mâncărurile tradiţionale pe care le servim celor dragi să aibă gustul unic al bucatelor din copilărie.

Un capitol care va trezi cu siguranţă interesul cuprinde preparate spectaculoase, originale sau cu ingrediente mai puţin uzuale, preluate din bucătării străine, cu care oricare dintre noi îşi poate surprinde plăcut invitaţii amatori de reţete sofisticate. Totul este însoţit, aşa cum se cuvine, de băuturile cele mai potrivite momentului.

Oaspeţii dragi pot fi trataţi cu adevărat regeşte dacă avem cunoştinţă de regulile şi secretele unor bucătari faimoşi, cu un gust ales şi o inventivitate inepuizabilă. Reţetele create de ei şi executate cu măiestrie de „discipoli”, vor face deliciul invitaţilor, răsfăţaţi cu rafinamentul şi savoarea unor preparate de neuitat.

Număr de vizualizări :1176


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro