Vot AgenţiadeCarte.ro: Cristian Tudor Popescu, pe primul loc în topul celor mai bune cărţi ale jurnaliştilor români

dec. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

AgenţiadeCarte.ro a iniţiat, la mijlocul lunii septembrie 2010, topul celor mai bune cărţi scrise de jurnaliştii români, STOP Cartea mea (IV). După închiderea votului, pe 30 noiembrie 2010, cititorii AgenţieideCarte.ro l-au ales pe Cristian Tudor Popescu şi volumul „Cuvinte rare”, Editura Polirom, 2009, pe primul loc în preferinţele lor literare. Cristian Tudor Popescu a obţinut 22 de voturi şi un procent de 26% din partea a 85 de vizitatori care au accesat pagina web https://www.agentiadecarte.ro/stop-cartea-mea-iv-cele-mai-bune-carti-ale-jurnalistilor-romani/ .

În clasament, pe locul doi s-a poziţionat Ştefan Susai cu volumul “Ultima casă din URSS”, Editura T, 2009 (17 voturi), şi Adelin Petrişor cu „Războaiele mele”, Editura Polirom, 2010 (12 voturi).

„Porcii tranşaţi din portbagaje şi brazii de pe capotă sunt aceiaşi, dar acum servesc doar de camuflaj. Broboane mici de sânge ies din porii asfaltului în urma fiecărei roţi, de la Piaţa Unirii până în Piaţa Romană, dar cine să le vadă? E multă lumină în serile oraşului aceluia în care băiatul Gufi, cel crescut în întunericul friguros, îşi va trăi moartea. Lumina e sticloasă şi crudă, pătrunzând peste tot, în case, în closete, în spitale, în cimitire; desface morminte, spintecă morţi, pune în valoare rănile, lacrimile, geamătul, disperarea mută. Lumina radioactivă dezbracă oamenii, de pretutindeni ţâşnesc sexe dând unele peste altele, maţe care colcăie, feţi care transmit în direct din pântecele mamei, guri care latră, guri care hăhăie, buze lipitori, guri care muşcă, guri care înghit.”, a scris Cristian Tudor Popescu în „Cuvinte rare”.

Librăria on-line Tamada.ro, partenerul acestui top, vă poate distribui volumele câştigătoare, dar şi pe cele ale jurnaliştilor nominalizaţi la “Cele mai bune cărţi ale jurnaliştilor români”. Vă aşteptăm, în continuare, să votaţi în cadrul noului top pe care vi-l propune AgenţiadeCarte.ro: Ce instituţii contează pentru scriitorul român?, începând cu 2 decembrie 2010.

Număr de vizualizări :2683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro