Prima Bienală de Artă Contemporană Românească din Voivodina

dec. 7th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 10-24 decembrie 2010, la Galeria Studija M-Radio (Novi Sad, Ignjata Pavlasa 3, Serbia) are loc prima Bienală de Artă Contemporană Românească din Voivodina. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Dialogul Cultural, sprijinită de Secretariatul Provincial pentru Cultură APV. Expun artiştii: Doru Bosiok, Valentin Broştean, Simona Dolinga, Aurel Dolinga, Viorel Flora, Draga Kokotov, Petru Marina, Daniela & Dominika Morariu, Carmen Pintor, Ionel Popovici, Emil Sfera, Daniel Susa, Laura Todoran şi Traian Todoran.

„Salonul de arte plastice, expoziţie a minorităţii române din Provincia Autonomă Voivodina, este prima de acest gen organizată în spaţiul nostru cultural. Eu am organizat în anii nouăzeci ai secolului trecut o expoziţie similară,  dar în Cluj-Napjoca, România. Artiştii plastici sunt formaţi profesional la Academiile din Belgrad, Bucureşti, Novi Sad şi Timişoara. Când este vorba de vârstele pictorilor, ei aparţin tuturor generaţiilor. Ne bucură faptul că avem incluşi artişti plastici tineri, care sunt viitorul nostru şi trebuie să-i sprijinim.

Am organizat această expoziţie de grup pentru a prezenta iubitorilor de frumos ce se întîmplă în rândurile artiştilor de origine română, deci cu un caracter informativ  pe de o parte, iar pe de alta – de a da un  imbold creatorilor pentru a rezista în aceste vremuri de criză, când nu este uşor nici să pictezi, nici să ai expoziţii individuale. Am rămas surprins de diversitatea stilurilor şi temelor abordate pe pânzele artiştilor, creaţii care dovedesc în egală măsură cunoaşterea metodelor tradiţionale şi inovative.”, a scris Pavel Gătăianţu.

Număr de vizualizări :1231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro