„Constantin şi Elena” proiectat, lansat şi concertat pe 15 decembrie 2010!

dec. 7th, 2010 | By | Category: Eveniment

Documentarul „Constantin şi Elena” în regia lui Andrei Dăscălescu va fi lansat pe DVD  pe data de 15 decembrie 2010, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Lansarea DVD-ului va fi însoţită de o proiecţie specială a filmului începând cu ora 20:00, în Noul Cinematograf al Regizorului Român, intrarea fiind gratuită. Începând cu ora 22:30, în Clubul Ţăranului, Taraful din Clejani va susţine un concert, iar intrarea se va face în urma achiziţionării DVD-ului „Constantin şi Elena” la un preţ pomoţional. Filmul a participat la peste patruzeci de festivaluri, şi a fost premiat la cel mai important festival de film documentar din lume (IDFA), fiind distribuit în peste şapte ţări.

„Constantin si Elena” reprezintă povestea de dragoste fără vârstă a unui cuplu căsătorit de peste jumătate de secol, care trăieşte într-un sat pitoresc din nord-estul României (lângă Piatra Neamţ). Documentarul  porneşte de la activităţile cotidiene ale celor două personaje, urmărite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificaţii profunde, prezentându-se o lume în care valorile spirituale primează în faţa celor materiale.

Trupa de lăutari din satul Clejani este cunoscută pe teritoriul României însă vizibilitatea este considerabilă mai mult în străinătate, unde au plecat adesea pentru concerte sau producţii cinematografice.

Număr de vizualizări :1106


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro