O sută de mii de unici!

dec. 15th, 2010 | By | Category: La Țintă!

Proiectul AgenţiadeCarte contabilizează de astăzi, 15 decembrie 2010, peste 100.000 de vizitatori unici. Dincolo de statistică, îi văd pe aceşti „unici” cu adevărat unici pentru că sunt interesaţi să-şi salveze sufletul prin lecturi autentice şi organice, prin produse şi proiecte culturale de calitate. Aceşti o sută de mii de unici aduc, astfel, prin accesarea unui site cultural de elită şi, îndrăznesc să cred, de interes public, un pic de normalitate şi de spiritualitate la porţile Orientului, unde statistica înseamnă, de cele mai multe ori, obedienţă sau resemnare în faţa feluritelor dictaturi ale trecutului şi ale prezentului.

Pentru o pagină web de nişă, culturală şi elitară, scrisă cu diacritice şi fără să aibă resentimente de grup literar şi cultural, aceşti o sută de mii de unici îmi dau speranţa unui viitor mai apropiat de o normalitate socială în care valoarea şi meseriile spiritului ar putea să primeze. O performanţă care nu este, în primul rând, a autorilor şi editorilor AgenţieideCarte, ci a unei comunităţi de carte ce pare a se închega tot mai mult dinspre real către virtual.

Aşa cum există în Europa televiziuni şi radiouri publice, proiectul nostru vrea să impună un program editorial de calitate şi de interes public. Noile norme în dezbatere ale Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) prevăd, la propunerea noastră, includerea spre finanţare şi a publicaţiilor culturale pe media electronică. Pentru primii o sută de mii de unici îmi doresc ca AgenţiadeCarte să devină din 2011 un site de interes public şi prin susţinerea AFCN.

Cititorilor şi colaboratorilor AgenţieideCarte le doresc un 2011 cu proiecte duse până la capăt, cu bunăstare sufletească şi dragoste!

Dan Mircea CIPARIU

Număr de vizualizări :2192


2 Comments to “O sută de mii de unici!”

  1. Alexandru Petria spune:

    Felicitari. Astept milionul, la anul, pe vremea asta!

  2. […] 15 decembrie 2010, peste 100.000 de vizitatori unici. Dincolo de statistica, ii vad pe acesti „unici” cu adevarat unici pentru ca sunt interesati sa-si salveze sufletul prin lecturi autentice si […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro