Lansarea site-ului Global Mindscape: educaţie vizuală pentru diverse categorii de public

dec. 4th, 2010 | By | Category: Postcard

De curând, s-a lansat site-ului cu profil cultural www.globalmindscape.ro, disponibil atât în limba română, cât şi în limba engleză. Site-ul îşi propune să devină un instrument util pentru cei care îşi doresc să experimenteze cultura într-un mod dinamic, inedit, inventiv şi participativ. Reflectând activităţile companiei româno-australiane Global Mindscape, care are ca obiectiv principal explorarea culturii vizuale în multitudinea aspectelor sale, site-ul  este alcătuit din secţiunile “Cultură vizuală”, “Proiecte” şi “Media”.

Secțiunea intitulată Cultură vizuală cuprinde, de exemplu, informații despre cursurile și atelierele practice pe care Global Mindscape le organizează pentru părinți cu copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani în diverse locații din București. În luna decembrie acestea se desfășoară atât la Anaid Art Gallery, în cadrul expoziției WoMen’s World – Polish Experimental Engraving, cât și la Muzeul Național de Artă Contemporană, în The Golden Flat & Co. Cea din urmă expoziție va găzdui, de asemenea, o prezentare dedicată grupei de vârstă 13-17 ani și programată pentru ziua de sâmbătă, 18 decembrie 2010, ora 11.00.

Secțiunea Proiecte descrie proiectele culturale în care Global Mindscape s-a implicat începând din luna august 2010, când a fost înființată. Proiectul Materie & istorie a fost conceput de Anca Benera, în cadrul căruia compania a colaborat la realizarea unor ghidaje audio despre monumente dispărute din București. Un aspect inedit pentru România este faptul că ghidajele audio în limba engleză pot fi ascultate direct de pe site, la secțiunea Media.

Nu în ultimul rând, Galeria foto din ultima secțiune vă invită, prin fotografiile realizate de Christopher Wood, la o călătorie virtuală prin diverse locuri mai mult sau mai puțin exotice – de la Italia, Spania, Franța sau Bulgaria, până la Maroc, Tunisia, Turcia, Iran, Uzbekistan, India, China.

Aria vastă de activități pe care le desfășoară Global Mindscape se sprijină pe experiența bogată a celor trei coordonatori, Angelica Iacob, Doina Anghel și Cristopher Wood, dar și a colaboratorilor acestora.

Număr de vizualizări :1108


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro