„Preparate de post… puţin altfel” de Elisabeta Iorga, Marius Iorga, Emilia Deliu

dec. 4th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press a apărut volumul „Preparate de post… puţin altfel” de Elisabeta Iorga, Marius Iorga, Emilia Deliu. Postul creştin ortodox este mai strict decât cel catolic, dar există şi zile în care se acordă „dezlegare” la peşte, iar fructele de mare sunt alimente permise în Grecia creştin ortodoxă, de pildă, în multe zile din timpul postului.

“Posturile sunt încercări ale fiecăruia de a-şi purifica spiritul şi trupul. Zilele de post dintr-un an fiind numeroase, ideal este să diversificăm meniul zilnic, ţinând seama de alimentele permise de rânduieli. Câţi dintre noi n-am vrea să ţinem un post suficient de simplu încât să nu ne îndepărtăm de la tradiţia religioasă, dar şi suficient de variat încât să avem grijă de sănătatea noastră?”, îşi întreabă scriitorii volumului cititorii.

Dorindu-şi să-şi inspire cititorii pentru a ţine un post uşor şi folositor, autorii propun o serie de preparate… puţin altfel: reţete diferite de cele obişnuite, pe baza unor ingrediente variate, dar accesibile şi uşor de preparat. Cartea conţine aperitive, salate, supe, ciorbe, feluri principale şi deserturi, dar şi două capitole cu preparate din fructe de mare şi din peşte, precum şi sugestii de meniuri.

Număr de vizualizări :1405


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro