Gala Premiilor de Excelenţă în Civism, „Om între oameni”, Ediţia I

dec. 15th, 2010 | By | Category: Postcard

Marţi, 14 decembrie 2010, la Sala I. L. Caragiale din cadrul Primăriei Sectorului 2 din Bucureşti a avut loc Gala Premiilor de Excelenţă în Civism, „Om între oameni”, Ediţia I.

Primarul Neculai Onţanu a oferit trofee şi diplome unor personalităţi de prestigiu ale vieţii ştiinţifice şi culturale româneşti: subsecretarul de stat doctor Raed Arafat – , criticul literar Nicolae Manolescu, medic chirurg Ioan Pop de Popa, arhitectul Gheorghe Leahu, preotul Nicolae Bordaşiu, parohul Bisericii Sfântul Silvestru, Ilie Ionel Ciuclea, profesorul Adriana Ţepelea, centenara Elena Tarcevski.

Prin acţiunea sa, edilul sectorului 2 a dorit să răsplătească meritele deosebite pe care le-au adus societăţii româneşti o serie de personalităţi marcante care au dovedit înalt profesionalism, dăruire şi implicare în tot ceea ce fac.

„E o onoare şi o bucurie pentru mine, e un vis împlinit să deschid astăzi ediţia întâi a Galei Premiilor de excelenţă în civism, “Om între oameni”. În contextul în care societatea românească e divizată, când televiziunile ne oferă zilnic spectacole de intoleranţă, exerciţii de ură, noi ne-am asumat riscul de a propune un exerciţiu de admiraţie. Vom premia nişte oameni care nu dărâmă, ci construiesc punţi între oameni. Oameni între oameni, care prin faptele lor încearcă să refacă spiritul comunitar. Nu să ne dezbine, ci să ne adune. Iată un demers extrem de important, de rar şi de aceea preţios, în societatea noastră atomizată.

Tema solidarităţii mi se pare, astăzi mai mult ca oricând, esenţială. Este motivul pentru care am proiectat structura care să o susţină, să-i aşeze premisele şi raţiunea de a fi. Suntem aproape de a finaliza proiectul unei instituţii civice – o instituţie a cetăţenilor, în care solidaritatea şi voluntariatul să constituie cele două “aripi” care o vor susţine şi o vor ridica. Această instituţie care se va naşte curând va fi deschisă tuturor celor cărora le pasă cum şi unde trăiesc, celor care vor să-şi ajute semenii. Avem déjà alături colaboratori foarte tineri. Nu dispreţuim vârsta lor – ca să-l parafrazez pe Sfântul Apostol Pavel, după cum vrem să folosim înţelepciunea şi experienţa seniorilor. Vom dovedi că nu există falie între generaţii, atunci când solidaritatea, dorinţa de a lucra în folosul semenilor e mai puternică.

Diploma, trofeul şi medalia de excelenţă în civism “Om între oameni” celebrează şi conservă o dimensiune românească fundamentală şi ziditoare: OMENIA.

Gala Premiilor de Excelenţă “Om între oameni” nu e un eveniment monden. Nu l-am gândit aşa. E pur şi simplu comunicare, cuminecare – dacă ne întoarcem la etimologii. Dar va fi – aşa cum am proiectat-o să se desfăşoare pe parcursul unui an întreg – nu numai un for de dezbateri, ci şi o “fabrică” de modele. Pentru că ne-am propus să-i punem pe premianţii noştri la lucru. Să-i invităm la o activitate de mentorat, să le valorificăm calităţile excepţionale în cadrul proiectelor civice ale comunităţii bucureştene.

Vă mulţumesc tuturor – actorilor principali ai acestei seri, invitaţilor noştri – şi fie ca să punem astăzi piatra de temelie a unei construcţii pe care o vom ridica nu uşor, dar cu atât mai multe satisfacţii: spiritul civic al deceniului care urmează în România.”, a spus primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu cu ocazia decernării premiilor.

Totodată, în cadrul festivităţilor, gazdele evenimentului împreună cu invitaţii de onoare au adresat cuvinte de apreciere şi mulţumire sărbătoriţilor pentru tot ce au realizat în bogata experienţă profesională.

Număr de vizualizări :1536


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro