Gabriela Adameşteanu şi Livius Ciocârlie invitaţi la “Zilele Scriitorilor Români”

dec. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 15 decembrie 2010, ora 17:00, la Uniunea Scriitorilor din Bucureşti – Sala Oglinzilor, în cadrul “Conferinţelor USR” are loc dezbaterea susţinută de Gabriela Adameşteanu: “Cum am scris „Dimineaţă pierdută”, cum am scris „Provizorat”. De la ora 18:00, Livius Ciocârlie va prezenta “Autobiografie în versiune proprie”.

În perioada 13-16 decembrie, Uniunea Scriitorilor din România organizează „Zilele Scriitorilor Români,” un proiect ce include o zi de club (13 decembrie, o întâlnire cu Nora Iuga în Club A), o zi aniversară (14 decembrie, lansarea volumului fotoreporterului Ion Cucu și aniversarea unor scriitor români), o zi de conferințe (15 decembrie, Gabriela Adameșteanu și Livius Ciocârlie) și o zi de lecturi (16 decembrie, program al Asociației Scriitorilor din București).

Gabriela Adameşteanu a publicat romanele: “Drumul egal al fiecărei zile” (1975) , “Dimineaţă pierdută” (1984), „Întâlnirea”, (2003, 2008) “Provizorat” (2010) şi povestirile “Dăruieşte-ţi o zi de vacanţă” (1979) şi “Vară-primăvară” (1989), precum şi două cărţi de publicistică – “Obsesia politicii” (1995) şi “Cele două Românii” (2000). În 2003, la Editura Polirom îi apare romanul “Întâlnirea”, reeditat, în versiune definitivă, în 2007. În 2008, Polirom a inclus cărţile Gabrielei Adameşteanu în colecţia sa de “Opere”.

„Livius Ciocârlie este, probabil, cel mai original diarist din întreaga noastră literatură. Majoritatea cărţilor sale sunt, în fond, jurnale, un gen aproape la fel de proteic precum romanul, conturând imaginea unui proiect scriptural autobiografic pe termen lung, singular la noi, şi prin formulă, şi prin amploare. […] Împreună cu De la Sancho Panza la Cavalerul Tristei Figuri (2001) şi Despre bătrâneţe şi moarte în mileniul trei (2005), această Carte cu fleacuri alcătuieşte un triptic al bătrâneţii, a cărei abordare devine, în timp, tot mai directă şi mai personală.”, a scris criticul literar Marius Chivu.

Număr de vizualizări :1172


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro