Falcă pe cultură!

dec. 8th, 2010 | By | Category: La Țintă!

PD-L îşi face un trist renume prin mazilirea unor directori de teatru care au adus în oraşele lor altceva decât provincialismul artistic şi spiritual pe care îl exersează marea majoritate a culturii locale în România. Mai întâi, a fost desfiinţarea Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte şi mazilirea directorului Mihai Constantin Ranin. Apoi, aflu de pe Net şi din ziarele locale că finul lui Băsescu, primarul Gheorghe Falcă, s-a pus şi el pe mazilit profesioniştii culturii. Cea mai recentă mazilire făcută de Falcă îl are drept victimă pe regizorul Laurian Oniga, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Gestul lui Falcă fusese, în fapt, premeditat, după ce acesta a tăiat în ultimii ani din bugetul teatrului şi a avut mai multe discuţii contradictorii cu intransigentul regizor Laurian Oniga. Lui Falcă i s-a pus pata, pur şi simplu, pe teatrul din urbea ce o conduce cu despotism după ce un studiu aprobat şi finanţat de Primăria Municipiului Arad, „Strategia culturală a Municipiului Arad”, studiu coordonat de dr. Corina Răceanu, arăta că teatrul condus de Laurian Oniga este cea mai reprezentativă instituţie culturală a oraşului în ţară şi în străinătate. Culmea e că doamna Răceanu a făcut parte din echipa de mazilire a regizorului Laurian Oniga, care a fost notat cu 8.37 la evaluarea de sfârşit de mandat.

Am putea găsi multe chestiuni procedurale care să dovedească, odată în plus, mazilirea la comandă politică a unui profesionist al teatrului şi al managementului cultural în România. Nu le mai pun în discuţie pentru că, orice i-ai arăta, domnul Falcă nu ar vedea decât portocaliul unui orgoliu cu rază naţională de acţiune.

Sincer, după jocurile ieftine şi teatrale ale edilului din Arad, îi doresc domnului Falcă să aibă parte la anunţatele alegeri ale PD-L de evaluările drepte ale comisiilor pe care le-a tot orchestrat în ultimii ani!

Dan Mircea CIPARIU

Număr de vizualizări :1829


One Comment to “Falcă pe cultură!”

  1. cristina spune:

    Nu-mi vine sa cred unde am ajuns! In ce regim de dictatura, cata incultura, cata rautate… Sa desfiintezi edificii de cultura dupa bunul plac numai fiindca nu-ti convine ceva… Mi se pare ceva de domeniul fantasticului! Parca suntem tara in care fiecare face ce vrea numai fiindca i s-au dat anumite prerogative. Sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro