Eveniment la Constanţa: Festivalul de poezie performativă “Gratis”

dec. 28th, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 29 decembrie 2010, ora 20:00, la Café D`Art (str. Mircea cel Bătrân nr. 97, Constanţa) are loc Festivalul de poezie performativă “Gratis”: poezie cu proză, cu muzică, cu dans, cu râs. Totodată, pe 28 decembrie 2010, ora 14:00, în aceeaşi locaţie are loc un workshop de poezie.

“Noi credem, şi au crezut şi alţii înaintea noastră cu mici sau mari variaţiuni – récte mişcarea Dada cu al său, şi al nostru Tzara, şi Allen Ginsberg, poet „beat” sau pur şi simplu beat, care şi-a dat pantalonii jos în faţa auditoriului, Sex Pistols etc., etc – că arta e pe stradă, şi poezia pretutindeni. Că nu avem nevoie de Nicolae Manolescu, George Călinescu, Georgescu, Protopopescu, şi alţii aşişderea, mai tineri, dar mai înţepaţi absolvenţi de Litere de la Bucureşti, favoriţi ai marilor profesori, să ne spună ce e poezia. Poezia e ce vrea ea să fie. Şi e altceva în fiecare zi, şi cu fiecare din noi. Ne propunem să eliberăm poezia, să o luăm în mâini, în gura, în trup, s-o trăim, s-o rostim, să n-o lăsăm fleoşcăită sau uscată pe nişte pagini, în nişte librării, în nişte gheare. Poezia a mai fost salvată de prinţi puşi pe şotii ca noi, de mai multe ori, însă nu ştiu cum se face că poliţia literatoare îi dă de hac mereu şi mereu, şi-o azvârle în temniţa cea întunecată a canoanelor critice, a uităturilor printre sprâncene încruntate, a volumelor necitite de nimeni. Dacă citiţi strigătul de revoltă a lui Eugen Ionesco: nu!!, literatura română se face acum nu cu mult altfel decât la 1934. Citiţi de curiozitate, o să râdeţi şi o să vă miraţi, şi pe urmă o să plângeţi un pic.”, a scris Adela Beiu, unul dintre organizatorii festivalului.

Mai multe informaţii despre eveniment la pagina web: www.artanucosta.blogspot.com

Număr de vizualizări :2184


One Comment to “Eveniment la Constanţa: Festivalul de poezie performativă “Gratis””

  1. nicu mandache spune:

    de acord cu adela beiu.de ce sa nu se ia in seama de catre profesionistii in ale scrisului si scrierile celor
    care nu au trcut neaparat prin facultatile de litere si filozofii si nu au facut ucenicie la paltinis.dar nici chiar
    cu”jos pantalonii in public”am fost candva la o adunare politica si am fost cemat la prezidiu sa mi se inmaneze un document.m-am simtit pierdut cand m-am simtit privit de auditoriu.si ma intreb cu stupoare.
    altii de ce pot?pa,pa

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro