Concert de închidere a Preşedinţiei Belgiene a Consiliului UE

dec. 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 10 decembrie 2010, ora 19.00, la Sala de concerte a Sălii Radio (str. General Berthelot nr. 60-64, Bucureşti) are loc concertul de închidere a Preşedinţiei Belgiene a Consiliului UE.

Astfel, Delegaţia Valonia-Bruxelles şi Ambasada Belgiei, în parteneriat cu Radio România organizează un concert extraordinar al soliştilor Nikolaas Kende (pian) şi Lorenzo Gatoo (vioară) cu Orchestra Naţională Radio, dirijor Iurie Florea.

Programul concertului: Ludwig van Beethoven, Concertul nr. 4 în sol major pentru pian şi orchestră, op. 58, cu Nikolaas Kende la pian; Henri Vieuxtemps, Concertul nr. 4 în re minor pentru vioară şi orchestră, op. 31, cu Lorenzo Gatto la vioară; Richard Strauss, “Moarte şi transfiguraţie”.

Lorenzo Gatto a obţinut locul II şi Premiul publicului la faimosul concurs internaţional Reine Elisabeth de la Bruxelles în 2009 şi, de atunci, este prezent pe marile scene ale lumii. Nikolaas Kende a obţinut Premiul publicului şi Premiul presei la “Pianist Parade” de la Hertogenbosch, Olanda, în 2005, fiind unul dintre cei mai apreciaţi tineri pianişti belgieni.

Număr de vizualizări :1186


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro