Clubul “Dilema veche” dezbate „Aer cu diamante. Cultura alternativă în anii `80”.

dec. 6th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 8 decembrie 2010, ora 19:00, la Teatrul Nottara din Bucureşti, în sala „George Constantin”, are loc o nouă întâlnire a Clubului “Dilema veche”. Cu această ocazie se va dezbate pe tema Aer cu diamante. Cultura alternativă în anii `80”. La eveniment vor participa scriitorii Florin Iaru şi Mircea Cărtărescu. Discuţia va fi moderată de Mircea Vasilescu (redactor-şef “Dilema veche”) şi de Marius Chivu (redactor “Dilema veche”).

De curând, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2010, Editura Humanitas a lansat antologia “Aer cu diamante” (Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei, Florin Iaru, Ion Stratan), cu ilustraţii grafice de Tudor Jebeleanu, o reeditare la aproape 30 de ani de la momentul apariţiei. Din anul 1982, anul publicării în regie proprie, la Editura Litera a primei ediţii, această antologie a făcut istorie în literatura română, devenind o carte-cult de poezie.

Număr de vizualizări :1526


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro