“Oglinda mării / The Mirror of the Sea” de Joseph Conrad, ediţie bilingvă, în traducerea Lidiei Vianu

dec. 16th, 2010 | By | Category: Postcard

La Editura pentru Literatură Contemporană a apărut volumul “Oglinda mării / The Mirror of the Sea” de Joseph Conrad, ediţie bilingvă (română-engleză), în traducerea Lidiei Vianu, cu o introducere de George Săndulescu. Volumul poate fi consultat şi descărcat începând de sâmbătă, 18 decembrie 2010, la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/conrad-vianu.html

Volumul a apărut la Editura pentru Literatură Contemporană, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, director Lidia Vianu (Catedra de Engleză), în colaborare cu  Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român.

Volumul este un jurnal liric al romancierului, care, născut în Polonia, a devenit marinar la şaisprezece ani, şi care a ajuns să fie considerat cel mai bun stilist al limbii engleze. Conrad îşi mărturiseşte aici  iubirea de o viaţă pentru mare, care a însemnat tot pentru el, de la aventurile luptei fizice cu natura pentru supravieţuire şi anectodele marinăreşti, până la cele mai seducătoare aventuri ale unei inteligenţe prinse, fără ca ea să-şi dea seama, în peripeţiile marii schimbări Moderniste. Volumul a fost publicat în 1906, iar Nota Autorului a fost  adăugată de autor în 1919.

Editura pentru Literatură Contemporană a mai publicat volumul de critică “The Joycean Monologue”  de George Sandulescu,  “Complete Works”  de Mihail C. Vlădescu,  “Doing Time” de  Constantin Noica, volume de poezie, în traducere şi bilingve, de Peter Ackroyd, Ruth Fainlight, Alan Brownjohn, George Szirtes, Fiona Sampson.

Număr de vizualizări :1541


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro