“Literatura de azi”, cu Georgeta Dimisianu şi Bogdan-Alexandru Stănescu

dec. 19th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 20 decembrie 2010, ora 21:30, TVR Cultural difuzează o nouă ediţie a emisiunii “Literatura de azi”, moderată de criticul literar Daniel Cristea-Enache. La această  ediţie a emisiunii “Literatura de azi” sunt invitaţi doi editori importanţi pentru vechea, respectiv noua generaţie de oameni din spatele cărţilor”, Georgeta Dimisianu şi Bogdan-Alexandru Stănescu. Producător: Carmen Dăncescu.

Georgeta Dimisianu este un editor care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Un editor  legendar care a lucrat la vestita ESPLA, a fost primul redactor al Cărţii Româneşti, a condus cu pasiune Editura Albatros şi coordonează seria de autor “Octavian Paler”, Editura Polirom, îngrijind fiecare reeditare.

Bogdan-Alexandru Stănescu este critic literar şi editor, directorul editorial al Editurii Polirom. Este coordonatorul celei mai puternice colecţii de traduceri din literatura universală, “Biblioteca Polirom”, care cuprinde peste 600 de titluri, peste 250 de scriitori deţinători ai celor mai prestigioase premii literare din lume şi 13 serii de autor. Bogdan-Alexandru Stănescu vorbeşte şi despre cea mai costisitoare afacere de pe piaţa de carte din România, seria de autor “Vladimir Nabokov”.

Emisiunea “Literatura de azi”, realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, a revenit din 11 octombrie 2010 cu un format nou în grila de toamnă a TVR Cultural.

Durata mărită (50 de minute) înseamnă o emisiune în două acte, cu o temă văzută din două perspective. Legătura dintre cei doi scriitori invitaţi e dată de compatibilitatea de subiect şi viziunile diferite asupra acestuia (dar nu la modul ostentativ).

Număr de vizualizări :2499


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro