Scriitorii seniori, aniversaţi de USR Cluj

dec. 19th, 2010 | By | Category: Eveniment

Luni, 20 decembrie 2010, la sediul Filialei Uniunii Scriitorilor din Cluj vor fi sărbătoriţi scriitorii seniori care au trecut pragul vârstei de 80 de ani, unii apropiindu-se de 90. Evenimentul e organizat de Uniunea Scriitorilor din România, împreună cu Consiliul Judeţean Alba. Seniorii scriitori vor primi câte o sticlă personalizată de şampanie, un mic semn de respect, admiraţie,  însoţite de  calde urări de “La mulţi ani!”.

Vor fi aniversaţi: Valeriu ANANIA (1921), Leon BACONSKY (1928), BENKO Samu (1928), Ştefan BITAN (1929), CSAVOSSY Gyorgy (1925), DAVID Gyula (1928), FODOR Sandor  (1927), KANYADY Sandor  (1929), Virgil NISTOR (1922), Aurel RĂU (1930), SASZET Geza (1929), George SAVU (1923), SZOCS Istvan  (1928), Teodor TANCO (1925), Ion VLAD (1929).

„La Filiala clujeană am introdus, încă din 2005, Reuniunile scriitorilor, de primăvară-vară şi de toamnă-iarnă. Prilejuri de a ne simţi bine împreună. De fiecare dată, avem un moment consistent şi cultural, urmat de unul mai jucăuş, de sărbătoare. Aşadar, lansăm cărţi noi, dezbatem o chestiune legată de viaţa breslei, dar avem şi vreun turnir, un carnaval, un concurs de vreun fel anume. Tot la Reuniuni serbăm şi scriitorii care au împlinit vârste rotunde. Vreau să spun că ideea sărbătoririi seniorilor nu a venit pentru noi ca noutate absolută şi nici nu ne-a găsit nepregătiţi. La Alba Iulia, la şedinţa Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România, Consiliul Judeţean Alba (prin domnul Ion Dumitrel şi în „complot” amical cu Aurel Pantea) a decis, generos, să ofere scriitorilor cu vârste peste 80 de ani o sticlă personalizată de şampanie. Fiindcă e iarnă, fiindcă avem 15 seniori (8 români şi 7 maghiari!), am hotărât să organizăm la Cluj sărbătoarea, nu la Bucureşti. Toată lumea a fost de acord, inclusiv colegii din Alba, cu care colaborăm foarte bine. Mâine vor fi primiţi la sediul Filialei nu doar cu sticla de şampanie, ci şi cu plăcinte de tot soiul la un pahar de vin, cu o sală decorată de sărbătoare. Vor primi şi diplome de excelenţă din partea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj. Le vom pune la dispoziţie microfonul şi îi vom ruga să ne spună cea mai frumoasă poveste cu scriitori şi cărţi pe care o ţin minte. Ne vom simţi bine, sunt sigură. Pe fundal se vor auzi colinde şi vom visa cu toţii la cărţi bune la gust pentru 2011.”, a declarat Irina Petraş, pentru AgenţiadeCarte.ro.

Număr de vizualizări :1474


One Comment to “Scriitorii seniori, aniversaţi de USR Cluj”

  1. Petre Anghel spune:

    Felicitari. La mulți ani sărbătoriților. Mulți au fost dascălii noștri și au reușit să trăiască demni în timpuri grele.Merită toată cinstea.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro