Spectacolul „Viaţa cu un idiot”, în regia lui Andriy Zholdak, prezentat la Kiev

nov. 22nd, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 24 noiembrie 2010, ora 19:00, la October Palace (Kiev), Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu îşi începe turenul la Kiev, cu spectacolul „Viaţa cu un idiot” după Victor Erofeev, în regia lui Andriy Zholdak. Din distribuţie fac parte: Florin Coşuleţ, Cătălin Pătru, Cristina Flutur, Cristian Stanca, Ema Veţean, Pali Vecsei, Mihai Coman, Viorel Raţă, Bogdan Sărătean.

După ce pe 16 octombrie 2010 a deschis oficial cea de cincisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru din Sarajevo (MESS), spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu – “Viaţa cu un idiot” va ajunge şi la Kiev. „Spectacolul este invitat în cadrul proiectului „Contemporary Theatre of Andriy Zholdak” şi reprezintă unul dintre cele mai aşteptate evenimente teatrale din Ucraina. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când publicul din Kiev are şansa să urmărească un spectacol în regia lui Andriy” a declarat Kathya Zholdak, sora regizorului şi organizatorul acestui proiect. La eveniment sunt aşteptaţi să participie 1000 de spectatori, printre care se numără şi reprezentanţi ai Ambasadei României la Kiev.

„Viaţa cu un idiot” este „un capitol pierdut al Bibliei. Un mit. Camera de pe scenă este o bucăţică de rai pe care Dumnezeu le-o dă unui bărbat şi unei femei ca să fie fericiţi, să trăiască, să aibă copii. Apoi Dumnezeu dispare. Iar când se uită la ei, după un timp, vede un bărbat şi o femeie care nu au copii, şi-au pierdut iubirea, trăiesc ca doi câini. Şi atunci trimite un provocator, un om care să le răscolească existenţa.” (Andriy Zholdak)

Spectacolul se desfăşoară într-un ritm ameţitor şi forţează limitele, trecând de la violenţă extremă la o sensibilitate copleşitoare.  „Dacă dragoste nu ai, nimic nu eşti” – această idee constituie fundamentul spectacolului care pendulează înainte şi înapoi între lumea teatrului şi cea a filmului. La cea de-a XVII-a ediţie a galei premiilor revistei „Cuvântul” care a avut loc la Bucureşti, „Viaţa cu un idiot” fost desemnat cel mai bun spectacol al anului 2007. Această producţie a avut premiera pe data de 24 martie 2007 şi a fost realizată pentru programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007.

Număr de vizualizări :2173


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro