Grupul Stavropoleos, în Suedia, de Ziua Naţională a României

nov. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

ICR Stockholm serbează în acest an Ziua Naţională a României organizând un concert de muzică bizantină susţinut de Grupul Stavropoleos. Concertul va avea loc în seara zilei de 2 decembrie la Catedrala din Stockholm, situată în Oraşul Vechi, în apropierea institutului. Catedrala, de rit luteran, este unul dintre principalele aşezăminte bisericeşti din capitala Suediei şi reprezintă un obiectiv religios important atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru numeroşii turişti străini.

Este pentru prima dată când Grupul Stavropoleos, de la mănăstirea cu acelaşi nume din Bucureşti, se află în Suedia. Corul va veni la Stockholm în formula de 15 membri şi propune publicului un repertoriu inedit pentru peisajul concertistic din această zonă. În program sunt incluse şi câteva cântece de Crăciun traduse şi adaptate de Anton Pann.

Încă de la înfiinţarea lui în 1993, Grupul Stavropoleos s-a preocupat în mod deosebit de reînsufleţirea  muzicii psaltice româneşti de tradiţie bizantină. Format din clerici, muzicieni şi teologi, corul participă în mod constant la festivaluri de muzică religioasă şi susţine numeroase concerte în biserici de pe întreg teritoriul Europei.

Număr de vizualizări :1251


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro