Seară de film la ICR

nov. 2nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 4 noiembrie 2010,  ora 18.00, în cadrul programului Seara de Film”, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) vor fi proiectate scurtmetrajele Derby” (2010), regia Paul Negoescu, “Pentru el” (2008), regia Stanca Radu şi “Ela” (2009), regia Tudor Jurgiu. Scurtmetrajele vor fi prezentate de criticul de film Andrei Gorzo. Regizorii vor participa la proiecţii şi vor răspunde întrebărilor publicului.

Paul Negoescu a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ în 2007 – secţia regie film – şi cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăți, în prezent urmând cursuri de doctorat. A regizat mai multe scurtmetraje premiate și selectate la festivaluri de film importante (Berlin, Karlovy Vary, Rotterdam) şi a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film („Oscarul european“). Este director artistic al Festivalui de film Timishort și preparator la catedra de regie film a UNATC.

Stanca Radu a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cineamatografică I.L. Caragiale în 2007, în prezent urmând cursurile masteratului de scenaristică din cadrul aceleiaşi instituţii. În 2010 a făcut parte din juriul TIFF.

Tudor Jurgiu a absolvit secţia regie film a Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti. “Ela” este filmul său de absolvire.

Detalii despre filme: www.icr.ro/seara_de_film_4nov

Număr de vizualizări :1529


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro