O nouă dezbatere în cadrul Clubului Filantropia

nov. 18th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 19 noiembrie 2010, ora 18.00, la Cărtureşti (Muzeului Ţăranului Român, Bucureşti) va fi dezbătut volumul “Actes du XIVème Congrès International d’Etudes sur les Danses Macabres et l’Art Macabre en Général”, apărut la Editura Universităţii din Bucureşti, în 2010. Cartea a fost editată de lect. dr. Cristina Bogdan şi lect. dr. Silvia Marin-Barutcieff de la Catedra de Comunicare şi Relaţii Publice a Facultăţii de Litere, din cadrul Universităţii din Bucureşti. Invitat va fi prof. dr. Mihai Moraru. Moderatorul discuţiilor va fi Şerban Anghelescu, etnolog MŢR.

Studiile dedicate atitudinii în faţa morţii şi reprezentărilor sale în mentalul colectiv al diferitelor comunităţi s-au constituit într-o direcţie autentică de cercetare în cadrul istoriei mentalităţilor începând cu anii 1970. Absenţa unei istorii a morţii înainte de această dată, observată de fondatorii Şcolii de la Annales, a fost ulterior compensată de apariţia unei multitudini de studii care îşi propun să descopere atitudinile faţă de moarte.

Cele 28 de texte publicate în acest volum constituie contribuţiile prezentate cu ocazia celui de-al XIV-lea Congres Internaţional de Studii asupra Dansurilor Macabre şi a Artei Macabre în General, desfăşurat la Sibiu în perioada 20-23 mai 2010. Organizat de Asociaţia „Danses macabres d’Europe” şi de Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, în parteneriat cu numeroase instituţii culturale din Sibiu, congresul a reunit cercetători, conservatori, istorici, antropologi şi specialişti în arte vizuale din Franţa, Belgia, Germania, Elveţia şi România.

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi etc., iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii şi de interesante dezbateri.

Partener: Cărtureşti MŢR

Parteneri media : 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural, Cultura, Lăcaşuri Ortodoxe, onlinegallery.ro, modernism.ro

Număr de vizualizări :1809


One Comment to “O nouă dezbatere în cadrul Clubului Filantropia”

  1. AdCoLe spune:

    Textul cărţii este în limba romînă?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro