Lansarea romanului “Irezistibil” de Dan Coman, la Gaudeamus

nov. 20th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 21 noiembrie 2010, ora 17:00, la standul Editurii Cartea Românească şi Polirom are loc lansarea romanului “Irezistibil” de Dan Coman, Editura Cartea Românească (2010), debutul în proză al autorului. Invitaţi: Ion Bogdan Lefter, Ioana Nicolaie şi Luiza Vasiliu.

Irezistibil” este romanul vieţii lui D Great Coman, un poet care, în căutarea succesului, îşi pierde nu doar identitatea, ci şi chiar cele mai profunde substraturi ale fiinţei. Locuit şi manipulat de un altul – lipsit de scrupule şi condus de visuri de glorie literară – poetul se autodevorează, punând astfel punct acestei coabitări fatidice. În final, rămâne un ecorşeu de poet sub lupa unui prozator necruţător.

“Confesiuni funambuleşti, hohote de râs şi scâncete, totul pentru a spune răspicat că poezia e dezmeticire, chiar dacă această dezmeticire nu face altceva decât să ne confrunte cu teribilul spectru, pentru că, pâna la urmă, dezmeticirea vine la braţ cu prăbuşirea. Dan Coman nu ne lasă nicio iluzie, cititorii nu există, poetul moare sufocat cu versurile proprii. Asistăm la prăbuşirea prin poezie în maniera unică a lui Dan Coman; nimic nu pare mai fascinant, mai «izeristibil».” (Marin Mălaicu-Hondrari)

Număr de vizualizări :1419


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro