Începe festivalul de film documentar “DOC EST”, ediţia a IV-a

nov. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 17-20 noiembrie 2010, la Moldova Mall  (etaj 6, sala Roşie, Iaşi) începe ediţia a patra a festivalului de film documentar DOC EST”. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Centrul Cultural German şi TVR Iaşi. Printre filmele de anul acesta: “Apocalipsa după şoferi” de Alexandru Solomon, “Născut, nu făcut” de Violeta Gorgos, “Măria Sa, Birlic” de Carmen Olaru, “I`m Richard from Vaslui” de Vasile Arhire, “Pământul lăsat în urmă” de Juan Sarmiento G., filme regizate de Claudiu Mitcu, Ionuţ Piţurescu, întâlniri cu regizori, concerte de jazz cu Bega Blues Band şi Pierre de Trégomain ş.a.

Artistul francez Pierre de Trégomain este invitat de către reţeaua culturală franceză în România pentru a evolua alături de cel mai longeviv grup de blues-jazz român, Bega Blues Band. Repertoriul ales va cuprinde atât piese clasice de jazz şi blues semnate G. Gershwin, C. Porter, H. Silver, cât şi compoziţii ale membrilor grupului. Sextetul Bega Blues Band a evoluat deja pe scenele unor festivaluri prestigioase, cum sunt: Gărâna Jazz, JimoBlues, Festivalul de jazz de la Satu Mare, Festivalul de blues de la Timişoara şi urmează a onora invitaţiile organizatorilor festivalurilor de jazz de la Valjevo (Serbia), Budapesta şi Szeged.

Pierre de Trégomain este conferenţiar la Universitatea din Reims, specialist în limba şi civilizaţia germanică şi muzician de foarte mare talent. Voce principală în grupuri vocale (The Sparkling Bubbles) sau animator de jam session, el şi-a dezvoltat, pornind de la repertoriul standard, un sens al improvizaţiei şi al armoniei pe care îl pune în slujba grupurilor pe care le acompaniază.

Concertul susţinut de Pierre de Trégomain alături de Bega Blues Band va avea loc pe 18 noiembrie 2010, ora 21:00, în Club RS din Iaşi.


După trei ediţii organizate în jurul unei structuri tematice („drepturile omului”, „dezvoltarea durabilă”), DOC EST a devenit un eveniment cunoscut şi recunoscut nu numai la Iaşi, dar şi în ţară şi în străinătate.

Începând cu ediţia din 2010, organizatorii au decis să schimbe „formula”, pentru a se axa în principal pe latura artistică.

În acest scop a fost numit un director artistic în persoana lui Florin Lăzărescu (scriitor, scenarist). Misiunea sa va consta în realizarea unei selecţii de filme documentare dintre cele produse în România pe parcursul anului în curs. Filmele selectate vor fi proiectate în cadrul Festivalului. Diverşi realizatori de film, producători şi tehnicieni ai domeniului vor fi invitaţi pentru a vorbi despre realizările lor cinematografice.

Pentru programul detaliat, accesaţi: www.docest.ro

Număr de vizualizări :1465


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro