George Piştereanu, “cel mai bun actor” la Festivalul de Film de la Stockholm

nov. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

Pe 27 noiembrie 2010, George Piştereanu, interpretul rolului principal din lungmetrajul “Eu când vreau să fluier, fluier” în regia lui Florin Şerban a primit premiul pentru “cel mai bun actor”, la Festivalul de Film de la Stockholm.

„Ne-a convins că dilema lui este reală, obligându-ne să îi înţelegem acţiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lăsat fără cuvinte”, a motivat juriul alegera făcută.

La festivitate a fost prezent şi regizorul filmului, Florin Şerban, aflat la festival la invitaţia ICR Stockholm. În cele câteva zile petrecute la Stockholm, regizorul s-a bucurat de atenţia presei, fiind intervievat de către principalele cotidiene şi canale de televiziune suedeze. “Eu când vreau să fluier, fluier” a participat în competiţia internaţională a festivalului. Filmul va fi lansat în cinematografele din Suedia pe data de 3 decembrie 2010, fiind achiziţionat de către distribuitorul Folkets Bio.

ICR Stockholm este partener al Festivalului de Film de la Stockholm începând din 2007, an în care Cristian Mungiu a câştigat Marele Premiu pentru pelicula “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, iar Anamaria Marinca a fost desemnată cea mai bună actriţă. În 2008, filmul “Megatron” în regia lui Marian Crişan a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.

Număr de vizualizări :1745


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro