A fost restaurat Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa

nov. 9th, 2010 | By | Category: Postcard

Ieri, 9 noiembrie 2010, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, a participat la recepţia lucrărilor de restaurare a clădirii Palatului Alexandru Ioan Cuza, de la Ruginoasa. Lucrările, care au durat 25 de luni, au costat 2.600.000 euro, fără TVA. Finanţarea s-a făcut, în proporţie de 80%, prin Acordul-cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi în proporţie de 20% de la Bugetul de Stat.

Ministrul Culturii şi-a exprimat satisfacţia pentru finalizarea la termen şi în condiţii foarte bune a lucrărilor. Ministrul a adăugat că acum urmează ca specialiştii în decoraţiuni interioare şi muzeografii să aducă la Ruginoasa mobilier, obiecte personale ale familiei Cuza şi alte piese istorice astfel ca, în cursul anului viitor, palatul să fie redeschis pentru vizitatori.

„Lucrările de consolidare la fundaţii au scos la iveală vestigii arheologice inedite. Cercetările arheologice vor decala puţin termenele lucrărilor de consolidare, dar vor adăuga un nou punct de interes pentru vizitatorii Palatului Culturii.” – a declarat Ministrul Culturii, adăugând că la Teatrul Naţional – celălalt mare obiectiv de investiţii din Iaşi – lucrările de restaurare se desfăşoară conform graficului.

Tot la Iaşi, Ministrul Culturii va face o vizită la Episcopia Romano-Catolică, la invitaţia PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi.

Număr de vizualizări :1678


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro