“Nuntă în Basarabia” în regia lui Nap Toader, la EuroCinema Tinerimea Română

nov. 10th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 13-14 noiembrie 2010, orele 18:00 şi 20:00, la EuroCinema Tinerimea Română (str. Schitu Măgureanu Nr. 4, Bucureşti) are loc proiecţia filmului “Nuntă în Basarabia” în regia lui Nap Toader, cu Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu.

Un tânăr dirijor din Bucureşti şi o pianistă din Chişinău s-au căsătorit recent în România. Cei doi sunt nevoiţi să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament.

Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor însurăței, iar situația e tensionată în plus de diferențele de obiceiuri și tradiții în astfel de ocazii. Deși în spatele discuțiilor despre ritualuri se ascund animozități care le sunt străine, cu rădăcini de ordin istoric și politic, mirele și mireasa sunt prinși în mijlocul acestei lupte de orgolii, care seamănă cu un meci româno-moldovenesc și scoate în evidență deosebirile de educație, cultură și convingeri politice dintre ei.

Mai multe detalii pe pagina web: www.nuntainbasarabia.ro

Număr de vizualizări :1993


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro