Tenorul turc EFE KISLALI revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti

nov. 10th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 11 noiembrie 2010, ora 18:30, pe scena ONB va avea loc reprezentaţia celei mai recente producţii lirice a teatrului: „Turandot” de Giacomo Puccini. Spectacolul se va bucura de prezenţa tenorului de origine turcă Efe Kislali (în rolul lui Calaf), deja aplaudat de spectatorii români cu ocazia altor evenimente speciale desfăşurate pe scena ONB.

Efe Kislali este unul dintre laureaţii premiului criticii internaţionale „Seen and Heard International”, pentru rolul titular din opera “Otello” de Giuseppe Verdi, fiind menţionat în cronicile de specialitate ca un interpret absolut strălucitor. Tenorul a fost invitat să cânte pe scene din întreaga lume:  la Opera Naţională din Lituania în rolurile Calaf din „Turandot”, Des Grieux din „Manon Lescaut” de Giacomo Puccini şi Radames din „Aida” de Giuseppe Verdi. De asemenea, a fost invitat la Opera Naţională din Praga pentru spectacolele „Manon Lescaut” şi „Aida”, precum şi pentru „Otello”, iar la Opera din Bratislava pentru rolul Manrico din Il Trovatore de Giuseppe Verdi. Este o prezenţă constantă pe scena Operei de Stat din Istanbul.

Povestea frumoasei prinţese Turandot care, ajunsă la vârsta măritişului, hotărăşte să devină numai soţia aceluia care va izbuti să găsească răspunsul la trei ghicitori aproape imposibil de dezlegat, va prinde viaţă datorită artiştilor ONB: Silvia Sorina Munteanu (Turandot), Crina Zancu (Liù), Marius Boloş (Timur), Florin Simionca (Ping), Liviu Indricău (Pang), Valentin Racoveanu (Pong), Florin Diaconescu (Altoum) şi Vasile Chişiu (Mandarinul).

Soliştii, corul – pregătit de maestrul Stelian Olariu, corul de copii – coordonat de Vasile Corjos şi orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Număr de vizualizări :1440


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro