Ambasadorul Franţei în România va sărbători ziua de 11 noiembrie la Iaşi

nov. 10th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 11 noiembrie 2010, Excelenţa Sa, Henri PAUL, Ambasadorul Franţei în România va fi prezent la ceremonia de comemorare a tuturor celor care au luptat în Primul Război Mondial. Pe data de 11 noiembrie 1918, a fost semnat armistiţiul care punea astfel capăt războiului, iar Franţa comemoreaza această zi în fiecare an. Ambasadorul Franţei în România, domnul Henri PAUL, va conduce aceste ceremonii ce vor avea loc la orele 15.00 şi respectiv 16.00.

Pentru a pune în evidenţă rolul oraşului Iaşi în istoria comună a celor două ţări, pe lângă omagiul tradiţional de la cimitirul Bellu din Bucureşti, anul acesta, Ambasada Frantei organizează la Iaşi două ceremonii: una la Monumentul Eroilor Francezi morţi în Primul Război Mondial de la Cimitirul Eternitatea, cealaltă lângă statuia Generalului Berthelot din apropierea Teatrului Naţional.

Număr de vizualizări :1614


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro