Adela Greceanu, Ştefania Mihalache, Cosmin Perţa şi Ovidiu Pop, invitaţi la „Formula 3+“

oct. 18th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 20 octombrie 2010, ora 18:00, Muzeul Ţăranului Român va găzdui, în cadrul „Serile Observator cultural”, o nouă ediţie specială, „Formula 3+. Seara va fi dedicată poeziei şi prozei. Sunt invitaţi o parte dintre scriitorii care au participat la recent încheiatul festival de literatură de la Zagreb, Review of Small Literatures”, din perioada 1-2 octombrie 2010: Adela Greceanu, Ştefania Mihalache, Cosmin Perţa şi Ovidiu Pop. Ceilalţi participanţi la festival au fost Doina Ioanid, Matei Florian, Florin Lăzărescu şi Ana Maria Sandu. Carmen Muşat a „selecţionat” participanţii prezenţi la “Review of Small Literatures”.

Adela GRECEANU (pseudonimul literar al Adelei Maria Duţu, născută la Sibiu, în 1975) a debutat editorial în 1997 cu volumul de poezie “Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult…”, publicat la Editura Eminescu şi pentru care a obţinut Marele Premiu „Cristian Popescu“ şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Sibiu. Continuă să scrie poezie: „Domnişoara Cvasi”, Editura Vinea, în 2001, şi, în 2004 – „Înţelegerea drept în inimă”, Editura Paralela 45, iar în 2008 publică şi proză – romanul „Mireasa cu şosete roşii”, la Editura Polirom. Adela Greceanu a susţinut numeroase lecturi în ţară şi în străinătate şi este, în prezent, realizatoarea emisiunii de literatură „Noua revistă vorbită” la Radio România Cultural.

Ştefania MIHALACHE (născută la Braşov, în 1978) a debutat cu poezie în revista studenţească „Erata”, continuând să publice poezie în reviste precum “Interval”, “Paralela 45”, “Vatra”. Cu proză, debutează în volumul colectiv „Junii 03, Antologia tinerilor scriitori braşoveni”, editat cu sprijinul revistei “Interval”, iar individual debutează în 2004, cu romanul “Est-falia”, apărut la editura Paralela 45. Romanul a fost nominalizat la Marile Premii Prometheus, ediţia a IV-a, categoria „Opera Prima“. În 2010, a mai publicat un roman, “Poemele secretarei”, Editura Cartea românească. A colaborat cu proză, eseuri şi critică literară în reviste ca “Familia”, “Observator cultural”, “Tiuk!”, “Pana mea” şi a scris şi scenarii TV pentru studiourile Media Pro Pictures, Bucureşti.

Cosmin PERŢA (născut în 1982 în Vişeu de Sus, Maramureş) este, în prezent, doctorand în an terminal la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti cu o teză despre literatura fantastică din estul şi centrul Europei. A publicat volumele: “Zorovavel” (poeme, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2002), “Santinela de lut” (poeme, Editura Vinea, Bucureşti, 2006; a doua ediţie – 2010), “Cântec pentru Maria” (poeme, Editura Vinea, Bucureşti, 2007), “Întâmplări la marginea lumii “ (roman, Editura Cartea Româneasca, Bucureşti, 2007), “Bătrânul, o divină comedie” (poeme experimentale, Editura Charmides, Bistriţa, 2009), “Bocete şi Jelanii “ (poeme, szamizdat, Editura Biblioteca de poezie, Bucureşti, 2009), “Două povestiri” (proză, Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2010).

Ovidiu POP (născut în Gherla, în 1982) a urmat şcoala în mai multe oraşe din Transilvania. A început facultatea la Cluj, s-a mutat la Bucureşti, a absolvit Ştiinţe Politice la Viena, în 2009. A scris primul text în bucătăria părinţilor, la vîrsta de 14 ani; 11 ani mai tîrziu, a publicat, alături de peste 20 de coautori, un roman colectiv pe nume „Rubik”. A publicat primul său roman, „Trickster”, în 2009.

Partenerii evenimentului „Serile Observator cultural – Formula 3 +“ sunt: Radio România Cultural, LiterNet, Polirom, Casa de Pariuri Literare şi Radio Lynx.

Număr de vizualizări :1676


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro