„În memoria lui Brâncuşi” la Târgu-Jiu

oct. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Începând de mâine, 8 octombrie 2010, timp de trei zile, Muzeul Judeţean Gorj găzduieşte o serie de manifestări în memoria lui Constantin Brâncuşi. Printre participanţi se vor afla şi reprezentanţi ai „Japan Culture Advance Team”, care vor aduce un strop din tradiţiile Japoniei în patria marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Evenimentul „În memoria lui Brâncuşi” este organizat de către Muzeul Judeţean Gorj, Primăria municipiului Târgu-Jiu şi „Japan Culture Advance Team” şi debutează vineri, 8 octombrie 2010, de la ora 18.00, cu un vernisaj. Este vorba despre deschiderea, la Muzeul de Artă din Târgu-Jiu, a expoziţiei „Pictori olteni de ieri şi de azi” în care se găsesc lucrări semnate de Theodor Aman, Ion Ţuculescu, Francisc Şirato, Corneliu Baba, Viorel Mărgineanu, Nicolae Grigorescu, Octav Grigorescu, Florin Mitroi, Mariana Nicodim ş.a.

Sâmbătă, 9 octombrie 2010, de la ora 10.00, participanţii la eveniment, împreună cu oaspeţii japonezi şi nu numai, vor vizita Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara, iar de la ora 16.00, la secţia de istorie a Muzeului Judeţean Gorj se va desfăşura expoziţia „Murmurul tradiţiei. România – japonia”. În cadrul acestui eveniment artista Akira Takahashi va arăta celor interesaţi modul în care aranjamentele florale devin artă, făcând câteva demonstraţii de ikebana după principiile frumosului în cultura japoneză. Evenimentul se va încheia duminică, 10 octombrie 2010, prin participarea la Liturghie, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Târgu-Jiu.

Număr de vizualizări :1522


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro