“Colivia” şi “Renovare” la Festivalul de Scurtmetraj de la Uppsala

oct. 23rd, 2010 | By | Category: Postcard

Luni, 25 octombrie 2010, începe Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala, cel mai mare eveniment dedicat scurtmetrajului organizat în Suedia şi unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. În competiţia internaţională a ediţiei din acest an va concura scurtmetrajulColivia“ de Adrian Sitaru.Renovare“ de Paul Negoescu a fost selecţionat în cadrul secţiunii speciale dedicată filmelor recompensate cu premii la alte festivaluri.

La invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm vor participa la festival regizorul Paul Negoescu şi producătorul filmului Colivia, Monica Lazurean-GorganPaul Negoescu este masterand la UNATC „I.L. Caragiale” şi directorul artistic al Festivalului de Film Timishort. Scurtmetrajele lui au strâns în total peste 200 de selecţii şi 28 de premii internaţionale. Monica Lazurean-Gorgan este producător şi membru fondator al casei de producţie 4 Proof Film. A colaborat cu Adrian Sitaru, printre altele, la producţia filmului Pescuit sportiv.

Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala este unul dintre puţinele festivaluri din Europa recunoscute de Academy of Montion Pictures and Sciences, ceea ce înseamnă că filmul recompensat cu premiul cel mare al festivalului, Uppsala Grand Prix, primeşte şi o nominalizare la Premiile Oscar. Amintim că Institutul Cultural Român de la Stockholm este partener al festivalului încă din 2007.

„Colivia”, în regia lui Adrian Sitaru spune povestea lui Alex, un puşti care găseşte un porumbel bolnav în stradă şi îl duce acasă unde întâmpină rezistenţa vehementă a tatălui. După o luptă surdă, porumbelul îşi găseşte un loc pe balcon, dar Alex vrea acum şi o colivie.

Renovare”, în regia lui Paul Negoescu este povestea unei mamae, a unui fiu şi bunicii care îşi renovează apartamentul. Toţi au, însă, priorităţi diferite. Fiul trebuie să-şi termine lucrarea de licenţă, mama are grijă de casă, iar bunica insistă ca cineva să vină să ia un pepene de la ea de acasă. O poveste de viaţă spusă din perspectiva a trei personaje.

Număr de vizualizări :1895


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro