„Rencontres” la Rapsodia Română din Bucureşti

oct. 23rd, 2010 | By | Category: Postcard

Astăzi, 24 octombrie 2010, ora 19:30 la sala Rapsodia Română din Bucureşti va fi prezentat spectacolul „Rencontres” al Companiei de teatru „Passe-Partout Dan Puric”.

Reflexele zilnice şi semnele cotidianului sunt materia primă folosită de autorii spectacolului “Rencontres”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vieţii, tot ele conduc la sentimente şi stări sublime, pe care actorii le “joacă””, le “mimează” şi le “dansează” cu plăcere, ajutaţi de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.
Alternanţa incredibilă a stărilor de bucurie şi tristeţe, a dinamismului extraordinar amestecat cu mişcările lente ale pantomimei îndurerate reprezintă nu numai un traseu cultural, ci şi o călătorie inteligibilă la nivel de asumare a sinelui către scenă şi înapoi.
Dragoş Huluba şi Violeta Totir demonstrează publicului cum se poate comprima o viaţă, două, o cultură, două şi chiar mai multe, în numai o oră.
Protagoniştii spectacolului fac mimă, dansează, bat step, vorbind despre iubire. Din fiecare gest se naşte firesc un altul la fel de expresiv şi plin de candoare. Spectacolul are o desfăşurare asemănătoare derulării imaginilor în filmele mute. Iar Dragoş Huluba chiar are ceva din prezenţa carismatică a lui Charlie Chaplin, deşi actorul nu dă senzaţia vreunei imitări.
Emoţionează prin inocenţă şi simplitate acest limbaj comic al corpurilor care îşi vorbesc şi se arată publicului cu timiditate, inventând situaţii prin care sentimentele se materializează în gest şi mişcare.In ritmuri de step, va recomandam o cura de dezvaluire de sine pentru sine.

„Rar un asemenea spectacol în lumea teatrală de azi… un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat, marca sigură a unui talent inteligent.”, a scris Dan Puric.

Număr de vizualizări :1444


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro