Expoziţie de artă digitală

sept. 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 14 septembrie 2010, ora 17:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională (Str. J.L. Calderon nr.39, Bucureşti) are loc expoziţia de artă digitală a artiştilor Dragoş Jianu, Alexandru Popescu şi Ioan Dumitrescu.

Dragoş Jianu este un artist vizual complet, cu experienţă în industria de entertainment, film şi televiziune. Au urmat numeroase colaborări cu companii din Europa şi Statele Unite. A lucrat ca digital matte painter pentru filme precum „Shine a light” în regia lui Martin Scorsese, “Epic Movie”.

Lucrările sale au fost premiate internaţional, obţinând 4 premii CGTalk, 7 premii 3d Total Excellence şi multe altele. A fost publicat în numeroase albume şi reviste de arta digitală precum: 3D Studio Max Bible etc.

Alexandru Popescu este un artist digital ce lucrează în industria de efecte speciale, specializându-se în lucrări pentru film şi televiziune. Se concentrează pe crearea de decoruri digitale, de la design de peisaj până la decoruri pictate în intregime 3D. Având pregătire în domeniul ştiinţei calculatoarelor, lucrările abordează teme diverse, din sfera fantasticului şi ştiinţifico-fantasticului.

A primit numeroase premii la nivel internaţional, fiind  unul dintre cei mai cunoscuţi artişti digitali români. Dintre acstea, menţionăm: Premiul I la CG Talk Matte painting Challenge ,  Premiul II la Concursul Gnomon Workshop.

Ioan Dumitrescu este ilustrator/concept artist care ajută la previzualizarea jocurilor, a filmelor şi a copertelor de cărţi şi reviste. Fiind încă student la arhitectură, şi-a găsit vocaţia în construirea unor  lumi fantastice S.F. cu o bază adânc ancorată în realitate.

Lucrările sale au fost publicate în prestigioase albume de artă digitală: Expose, Artist Magazine, Imaginefx etc. A primit numeroase premii internaţionale, printre care Excellence award Expose 7.

Număr de vizualizări :1286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro