Exclusivitate: “CorectBooks”, prima librărie digitală din România

sept. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

CorectBooks.ro, primul magazin de carte în format digital, s-a lansat oficial vineri, 1 octombrie 2010, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu o investiţie de 100.000 Euro, proiectul finanţat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu îşi propune ca într-un an să ajungă la un volum de 50 de cărţi vândute pe zi, urmând ca în doi ani de zile să atingă 100 de cărţi vândute pe zi pentru a fi, astfel, recuperată investiţia. Distribuitorul virtual intenţionează să comercializeze între 8-10.000 de titluri/an şi să le vândă cu 30-40% mai puţin decât în formatul pe hârtie. De asemenea, CorectBooks va juca şi rolul de editor pentru cărţile rare care au devenit bun public şi pentru scriitorii debutanţi. Raiffeisen Bank România oferă serviciile financiare on-line pentru cărţile distribuite de CorectBooks. Preţul titlurilor ofertate în acest moment porneşte de la 5 lei în sus. (ştire actualizată)

„Lansarea CorectBooks este o dublă premieră absolută în România. Este primul magazin de carte în format digital. Şi, în acelaşi timp, pentru întâia dată, cititorii, utilizatorii Internetului, scriitorii şi editorii au posibilitatea să se antepronunţe” – a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang, compania care a lansat CorectBooks.

Totul a pornit, după mărturisirea lui Sorin Roşca Stănescu, de la o dorinţă veche de zece ani a soţiei sale, Steluţa, de a finanţa o librărie virtuală. În acest moment, editorii CorectBooks aşteaptă opiniile critice şi sugestii pentru îmbunătăţirea acestui proiect web. După această perioadă de corecturi, siteul îşi va începe vânzarea de titluri on-line. Ţintele de vânzare îi privesc direct pe elevi, cu titluri de carte şcolară, studenţi, cu titluri de cursuri universitare, tineri care nu au suficient spaţiu fizic pentru o bibliotecă, românii din străinătate, localităţile din ţară care nu au librării, dar care sunt conectate la internet, precum şi scriitorii români, “beneficiari ai unui model democratic de promovare”.

Marele avantaj al proiectului, după cum a susţinut patronul grupului editorial “Nemira”, Valentin Nicolau, la conferinţa de presă, este acela că va integra producţia tuturor editurilor din România cu o ofertă amplă. De asemenea, va fi un distribuitor al cărţilor cu tiraje mici care pe suportul de hârtie s-ar vinde cu un preţ foarte mare. Prin intermediul acestei platforme se vor putea face teste de piaţă şi se pot arhiva lucrări rare sau inaccesibile din piaţa Gutenberg, lucrări de patrimoniu cultural.  Scriitorilor vânduţi direct de editura platformei li se vor oferi 10% din sumele încasate din vînzări, iar editurilor între 40-60% din vânzări.

Internauţii vor putea intra atât pe www.corectbooks.com, cât şi pe pagina de Facebook sau contul de Twitter ale proiectului pentru a spune ce le place şi ce nu le place în această librărie virtuală şi ce ar dori să facă ea în plus. Fanii cărţii de pretutindeni sunt invitaţi pe pagina de Facebook a CorectBooks să propună titluri sau autori sau edituri pe care doresc să le regăsească în librăria virtuală. Sugestiile lor vor fi analizate de către echipa de proiect şi vor contribui în mod direct la dezvoltarea bibliotecii virtuale CorectBooks.

În următoarele zile, CorectBooks va încărca şi celelate cărţi pe care le are în pregătire. În acest moment sunt ofertate doar câteva sute de titluri. Toţi cei care doresc să achiziţioneze o carte de pe www.corectbooks.com au posibilitatea de a lansa o precomandă. Primii 1.000 de solicitanţi vor beneficia de un discount de 25% pentru orice titlu si pentru oricâte titluri îşi doresc. În plus, toţi cei care îşi vor crea un cont de utilizator pe CorectBooks, în această perioadă, vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia, la începutul lunii noiembrie, 10 utilizatori vor primi cadou câte un iPad, pentru a putea citi cartea preferată oriunde s-ar afla.

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 10:00, la Hotel Crowne Plaza din Bucureşti (sala Magnolia), se lansează “CorectBooks”, prima librărie digitală din România, care oferă cărţi editate în format electronic. AgenţiadeCarte.ro a aflat, în exclusivitate, că primele cărţi disponibile contra cost de “CorectBooks” vor fi titluri editate în colecţia “Opere fundamentale” a Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă coordonată de academicianul Eugen Simion, precum şi titluri apărute la editurile Ideea Europeană, Niculescu, Nemira. Vom reveni cu amănunte.

“CorectBooks” este primul proiect dintr-o serie de iniţiative media şi editoriale iniţiate şi girate de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu care vor fi lansate în luna noiembrie 2010 şi vor alcătui cea mai complexă platformă online integrată din România.

“CorectBooks” va fi prima librărie digitală din România care va oferi contra cost cărţi editate în format electronic.

La evenimentul de inaugurare vor fi prezenţi: dl. Sorin Roşca Stănescu – director general Virtual Big Bang; acad. Eugen Simion – scriitor, profesor universitar, membru al Academiei Române şi al Academiei Elene; acad. Nicolae Breban – scriitor, membru al Academiei Române;dl. Valentin Nicolau – scriitor, proprietar al Grupului Nemira; dna. Aura Christi – scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România, director al Editurii Ideea Europeană.

Număr de vizualizări :3065


3 Comments to “Exclusivitate: “CorectBooks”, prima librărie digitală din România”

  1. Sunt curios ce iese…

  2. ciripoi spune:

    atita timp cat rosca stanescu se implica in acest proiect…e clar. santaje fericite!

  3. CorectBooks spune:

    Alexandru, daca ai recomandari le asteptam pe http://www.facebook.com/CorectBooks

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro