Angela Marinescu la atelierelaţionale

sept. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 2 octombrie 2010, ora 17:00, la Cafeneaua Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu nr 18, Bucureşti) începe a doua sesiune de  altelierelaţionale, ediţie intitulată Politica intimă a poeziei”. Invitata ediţiei este scriitoarea Angela Marinescu. Moderator Răzvan Ţupa.

“Sunt o poetă comunistă” ar putea spune Angela Marinescu şi ar fi gata să explice în ce sens vede acest raport între forţa poeziei sale şi sistemul politic. Autoarea recent publicatului volum “Probleme personale” (Cartea Românească), este posesoarea unui stil inconfundabil în poezia românească din ultimele decenii.

Invitata întâlnirilor de la Cafeneaua Dalles va răspunde şi scrisorii vorbite pe care Nora Iuga i-a expediat-o de la Berlin prin intermediul Bibliotecii de Poezie susţinute de Un Cristian.

A patra întâlnire din cadrul atelierelor relaționale este dedicată influenţelor reciproce pe care intimitatea şi socialul le exercită, conturând discursul personal al fiecărui poet.

Ca de obicei, la Atelierelaţionale veţi putea vedea înregistrări video cu poezie, de această dată două material dedicate poetelor Sylvia Plath şi Ane Sexton, ca şi o declaraţie a primei femei care a fost numită Poet Laureat în Marea Britanie. Sâmbătă veţi putea să ascultaţi vocea lui Frank O’Hara, autorul personismului în poezie.

Bursa de poezie şi microfonul deschis

Cei care au primit caiete de poezie la primele trei ediţii sunt invitaţi să vină cu ele şi la această primă întâlnire din luna octombrie, pentru a pregăti atelierele şi temele de lucru pentru luna octombrie. În plus se reia invitaţia de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau cele care vă plac. La această ediţie se va relua bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti să îi vadă. De asemenea, se vor continua dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms şi publicul va afla care sunt noile proiecte pe care atelierele le vor lansa luna viitoare.

Număr de vizualizări :1116


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro