“Misterul grădinii toscane” de Mark Mills

aug. 17th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Leda, în colecţia “Thriller Leda”, a apărut de curând volumul Misterul grădinii toscane de Mark Mills, în traducerea Vioricăi Boitor.

“Un amestec pasionant de crimă şi cultură, de trecut şi prezent… o lectură perfectă pentru vacanţa de vară”, a scris New York Daily News despre acest volum.

O frumoasă Iila pierdută pe dealurile Toscanei, o grădina misterioasă, două crime tainice, una din secolul XVI, cealaltă din secolul XX,  şi o familie bântuită de secrete întunecate, toate se amestecă în acest mister fascinant plasat în Italia postbelică.

În 1958, Adam Strickland, un tânăr student la Cambridge, pleacă la Vila Docci pentru a studia o grădină din secolul XVI şi a scrie o monografie dedicată acesteia. Proiectată şi creată de un soţ îndurerat în memoria soţiei sale moarte, grădina este o lume misterioasă, cu statui, grote, canale şerpuitoare şi inscripţii clasice. Dar pe măsură ce avansează cu cercetările, Adam este tot mai convins că ascunsă în iconografia stranie a grădinii se află cheia pentru dezlegarea unei crime cufundate în negura veacurilor. Să fie Adam doar un student naiv, care descoperă întâmplător secrete ascunse, sau este el folosit pentru aducerea la iveală a adevărului din spatele trecutului enigmatic al Iilei?

Număr de vizualizări :1336


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro