“Opus Dei” de Michael Walsh

aug. 17th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Printre cele mai noi apariţii ale Editurii Nemira a apărut volumul semnat de Michael Walsh, Opus Dei, în colecţia “Porta Magica”.

Este “Opus Dei” un institut spiritual dedicat apărării catolicismului în faţa atacului modernist? Sau rămâne o societate independentă, „o biserică în Biserică”, ce îşi promovează propriile interese, păstrând un set de practici spirituale şi de penitenţă învechite?

Această mică organizaţie exercită o putere enormă în Biserica Catolică. Graţie statutului de „prelatură personală” a Papei, ea acţionează independent de autoritatea bisericească locală. Fondatorul Opus Dei, Sf. Josemaria Escriva a fost beatificat şi canonizat în ciuda opoziţiei vehemente a numeroşi reprezentanţi ai Bisericii Catolice. Deţinătorii puterii în ierarhia de la Vatican, inclusiv purtătorul de cuvânt al Papei, sunt membri ai acesteia.

O investigaţie mai necesară acum ca niciodată. Povestea reală a misterioasei structuri – o examinare minuţioasă dar echilibrată a organizaţiei, a carismaticului ei fondator, a practicilor şi a efectelor pe care le are asupra întregii Bisericii Catolice.

Număr de vizualizări :4845


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro